Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zhodnocení utkání žáků proti Zbýšovu od obou trenérů !!!

20. 4. 2010

Hodnocení víkendového utkání starších žáků v derby proti Zbýšovu pohledem trenéra Zdeňka Strnada:

Ve 3. kole krajské soutěže starších žáků zavítalo naše mužstvo na hřiště Baníku Zbýšov. Místní derby mělo v prvním poločase bojovný charakter a zejména začátek zápasu se odehrál za naší mírné převahy. Dostali jsme se do náznaků několika šancí. Ta největší přišla zhruba v polovině poločasu, kdy se nám, po závaru v šestnátce soupeře, nepodařilo přetlačit do branky míč poskakující na brankové čáře domácích. Mužstvo Zbýšova hrozilo pouze ojediněle po rohových kopech a standardních situacích. Poločas tak po vyrovnaném průběhu skončil za bezbrankového stavu. Naše mužstvo bylo i ve druhém poločase aktivnější a za svoji bojovnost bylo odměněno dvěma brankami. První padla po pěkné individuální akci Jakuba Frecera, který prošel  po levé straně hřiště a po jeho prudké přihrávce do soupeřovi šestnáctky pohotově zakončoval Richard Klement. Druhou branku se nám podařilo vstřelit po pěkné spolupráci Richarda Klementa a Kryštofa Kratochvíla. Prvně jmenovaný prostrčil pěknou uličkou míč za obranu soupeře nabíhajícímu spoluhráči, který  úspěšně zakončoval. V závěru zápasu se nám podařilo dvoubrankové vedení bez větších problémů uhájit. Přestože náš výkon nebyl úplně bezchybný a v některých fázích zápasu nám především v záloze scházelo více pohybu, myslím , že za bojovnost si tentokrát odvážíme ze Zbýšova zasloužené 3 body.

Hodnocení víkendového utkání mladších žáků v derby proti Zbýšovu trenérem Petrem Pospíšílem:

Již při rozcvičování bylo zřejmé, že jsme narazili na soupeře, který je fyzicky mnohem vyspělejší. Připočteme-li k tomu velké zbýšovské hřiště, tak bylo zřejmé, že se bude jednat o velice náročné utkání.

Úvod zápasu tomu nicméně nenapovídal. Hráli jsme se Zbýšovem vyrovnanou partii, dokonce jsme měli možná i více gólových příležitostí. Naši hráči rovněž vstřelili první a dokonce moc pěkný gól. Jeho jedinou chybičkou bylo, že byl z ofsajdu, čehož si rozhodčí všimnul. Hned z protiútoku jsme dostali první gól, z rohu pak další a postupem času jsme začali tahat za kratší provaz.

Utkání jsme nicméně odehráli se ctí a naše vstřelená branka patřila k nejhezčím momentům utkání. Pochvalu za přístup k utkání si zaslouží většina hráčů. Velice dobrý výkon odvedl přes vysoký počet obdržených gólů brankář David Gottwald, v obraně Martin Syrovátka a po střídání Martin Odehnal. Záložní řada náš opět podržela a z Davida Strnada, Ivoše Kozla a Michala Jobánka rostou velice dobří záložníci. Útok byl poznamenán absencí kapitána Darka Haněla a tím, že Michal Šmarda musel hrát druhé utkání za sebou.

 

Za zhodnocení obou utkání oběma trenérům děkuji.