Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zhodnocení: Starší žáci Kahanu vyhráli I. třídu krajské soutěže

23. 6. 2014

Starší žáci svoji soutěž vyhráli a postoupili do krajského přeboru

p1130426.jpg

Starší žáci vstoupili do sezony spojením s Baníkem Zbýšov v rámci projektu Kahan. Zbýšov měl vždy kvalitní žáky a při spojení se Zastávkou, se zdálo, že by to mohl být velice zajímavý koktejl ,To se potvrdilo. Bohužel úvodní kolo premiérového fotbalového ročníku fotbalovému klubu Kahan nevyšlo. Mladší i starší žáci se vraceli z Ivančic s prázdnou. Následně přišlo sedm výher v řadě. To okamžitě posunulo naše mužstvo do čela tabulky. Další ztráta přišla až v 9. kole, kdy se naše mužstva vracela z Mikulova taktéž bez bodu. V posledních dvou kolech podzimní části sezony naši kluci opět vyhráli, a vedli tabulku. Trenér Miroslav Vespalec po posledním podzimním zápase řekl: "Při pohledu na tabulku a na těchto pár čísel je jasné, že vytvoření FKM Kahan má smysl a bylo dobrým krokem. Řekl bych, že snad ještě důležitější než vedení v tabulce je ta skutečnost, že se vytvořila dobrá parta šikovných fotbalistů, které fotbal baví a člověk je nemusí na zápasy a tréninky přemlouvat. Přesně tak jsme to totiž zažívali v minulé sezoně ... Spojením mužstev Zbýšova a Zastávky se vytvořil kvalitní 17 členný kádr, díky kterému jsme se dokázali vyrovnat i s početnou marodkou, která nás zasáhla. Vždyť Břoušek nenastoupil ani jednou, Syrovátka odehrál 3 zápasy, Čalkovský 4. V průběhu podzimu skončil Foral, ve čtyřech zápasech chyběl Chlup, ve třech Přibyl. Podzimní část prostě musíme hodnotit pozitivně. S vyjímkou utkání v Mikulově, jsme všechny soupeře přehrávali, dokázali jsme nastřílet dvakrát tolik branek, co naši konkurenti z čela tabulky."

Na jaře naši kluci šli bez ztráty bodů. Prvních 8 utkání vyhráli, až ve 20. kole remizovali na domácím hřišti s Mikulovem. Poslední dvě kola starší žáci rovněž vyhráli a díky prvnímu místu v tabulce nejnižší krajské fotbalové soutěže si naši kluci zajistili historický postup do krajského přeboru jižní Moravy (pro zajímavost: Zbýšov v minulosti krajský přebor žáků hrál, Zastávka ještě ne).

Zajímavosti ze sezony

Již 4 kola před koncem sezony 2013/2014 si naši starší žáci zajistili historický postup do krajského přeboru. Šlo o domácí utkání 18. kola proti Tuřanům, které naši kluci vyhráli 3:1 a po zaváhání druhých Rosic na hřišti Moravské Slavie Brno mohli slavit vítězství v 1.třídě jižní Moravy.

Hattricky střílely starší žáci hodněkrát. Rekordmanem v počtu 3 nastřílených branek v jednom utkání je jednoznačně Strnad, který vstřelil celkem 4. Další přidali Černý 2x, Mertl 2x, Šrámek 2x.

Poslední zajímavostí je počet vstřelených branek. Naše mužstvo v sezoně nastřílelo celkem 120 branek do sítě soupeřů. O největší porci se postaral David Strnad, který nasázel více než jednu čtvrtinu (32 branek). Strnad společně s Mertlem (20 branek) a Šrámkem (24 branek) se postarali o více než polovinu branek svého mužstva.

Konečná tabulka 2013/2014

starsi-zaci.jpg

Střelci:

32 branek - Strnad

24 - Šrámek

20 - Mertl

18 - Černý

7 - Chlub

6 - Syrovátka

p1130444.jpg5 - Brychta

4 - Suvdaa

3 - Přibyl

1 - Moos, Klusák

 

Nejvyšší výhra:

4. kolo: Hustopeče - Kahan 1:11

Nejvyšší prohra:

1. kolo: Ivančice - Kahan 5:1