Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zhodnocení: Starší žáci jsou po podzimu na 10. místě

4. 12. 2012

Žáci budou na jaře bojovat o záchranu

 

p1070705.jpg

 

Trenér starších žáků pan Zdeněk Strnad zhodnotil podzimní sezonu:

Již před začátkem sezóny nám bylo jasné, že vzhledem k tristnímu počtu starších žáků (registrovaných a zároveň aktivních bylo deset chlapců z toho polovina z nich v Čechii pouze hostovala, nebo hrála na střídavý start) bude naším hlavním úkolem soutěž především čestně dohrát. p1070711.jpg

V této situaci je třeba kladně hodnotit, že se nám i při tak úzkém kádru podařilo odehrát všechny utkání s výjimkou jednoho v Ivančicích. Úspěchem je i to, že se mužstvo po podzimní části drží těsně nad pásmem sestupu. Potěšitelný je rovněž fakt , že v naprosté většině zápasů jsme byli i v tabulce výše postaveným a fyzicky vyspělejším mužstvům důstojným soupeřem. V řadě zápasů, které jsme prohráli jen těsným rozdílem, nám nechyběla „fotbalovost“, ale spíše schopnosti a fyzické předpoklady pro lepší zakončení.

Pro zvýšení konkurenceschopnosti mužstva bychom potřebovali především širší kádr hráčů tak, aby za starší žáky nemusel v základní sestavě nastupovat větší počet žáků mladších a především alespoň dva hráče fyzicky vyspělejší tzv. dorazového ročníku, kterými ve větším počtu často disponovali naši soupeři.

p1070716.jpg

 

Naším cílem i pro jarní část sezóny bude se zejména po kvalitní zimní přípravě i nadále herně zlepšovat a neohlížet se na tabulkové postavení mužstva. Směrem k dalšímu ročníku soutěží je zároveň třeba připravovat podmínky proto, aby těch několik talentů, které v této kategorii máme, mohlo hrát i nadále krajskou soutěž. Je nutno si uvědomit, že za současných poměrů v obou žákovských kategoriích (situace u mladších žáků je ještě horší) je jedinou možností, jak vůbec zachovat žákovský fotbal pouze nějaká forma oboustranně výhodné spolupráce s jiným oddílem. Z počtu žáků je navíc zřejmé, že v následující sezóně nejsme schopni z vlastních kmenových hráčů sestavit ani jedno společné žákovské družstvo pro případnou základní soutěž.

TABULKA PO PODZIMU 2012 - starší žáci

 

starsi-zaci-tabulka.jpg