Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starší žáci Kahanu se v tabulce po podzimu nachází na 7. místě

7. 11. 2014

Zhodnocení podzimní sezony 2014/2015 - starší žáci FKM Kahan

kahan-zaci.jpegStarší žáci v minulém ročníku vybojovali postup do krajského přeboru. Trenér Miroslav Vespalec to neměl vůbec lehké, před sezonou mu do kategori dorostu odešlo několik kvalitních hráčů. Doplnění týmu nebylo jednoduché. Kluci se na konec po podzimu v premiérové účasti krajského přeboru nachází v tabulce na pěkném 7. místě.

starsi-zaci.jpg

Střelci :
Šrámek Adam - 12 branek
Přibyl Luboš - 7 branek
Šnyrch Patrik - 5 branek
Chlup Denis - 3 branky
Navrátil David - 2 branky
Suvdaa Martin - 2 branky
Břoušek Adam - 1 branka

Trenér Miroslav Vespalec hodnotí podzimní vystupení svého mužstva následovně:

Po suverénní jízdě 1. A třídou a postupem do krajského přeboru přišlo v letošní sezoně vystřízlivění. Již po konci loňské sezony bylo jasné, že po odchodu 6 opor do dorostenecké kategorie nás nečeká nic jednoduchého. Nahradit Strnada a jeho podíl na téměř 80 brankách v loňské sezoně bylo nemyslitelné, ovšem jak nám bude chybět i opora zadních řad Syrovátka a bojovník a hecíř Mertl, to jsme nečekali.
Co je však nejsmutnější, to je tréninková morálka současného mužstva. V tom je oproti minulé sezoně ten největší problém a rozdíl. Strnad, Mertl, Syrovátka, Brychta a Černý nechyběli prakticky na žádném tréninku, v sezoně letošní se občas stávalo, že na tréninku bylo více trenérů jak hráčů ...
Mužstvo se nám bohužel ani před sezonou, ani v jejím průběhu, nepodařilo vhodně doplnit. To je pro vedení a trenéry ten hlavní úkol během zimní pauzy. Osvědčila se nám pouze spolupráce s Ivančicemi, které vévodí své skupině 1. A třídy bez ztráty bodu. Jedinou černou kaňkou na této spolupráci je vážné zranění našeho špílmachra Patě Šnyrcha. Věříme, že se dá brzy do pořádku a na jaře ho opět uvidíme v našem dresu.
Domluva s ostatními vesnicemi je podstatně složitější, zarážející je i nezájem chlapců, kterým prostě stačí působit v základních třídách.

Úvod sezony nám i vinou šťastného losu vyšel. Ve třech domácích utkáních nás čekala mužstva ze dna tabulky a tři vítězství. Porážka v Blansku po velmi slabém výkonu byla varováním. Tvrdý návrat zpátky na zem a z horních příček tabulky přišel od 5. kola, kdy jsme 4x po sobě jednoznačně prohráli a naše výkony byly doslova tristní. Naštěstí jsme se dokázali včas probrat a zmotivovat a díky 2 důležitým vítězstvím v Židenicích a doma s Mor. Krumlovem jsme se posunuli do středu tabulky. Úzký kádr a neuvěřitelná marodka zapříčinila něco, co jsem ještě za 8 let nezažil a sice to, že jsme k poslednímu utkání do Kohoutovic ani neodjeli ...

7. místo je tedy vzhledem k průběhu podzimní části solidním výsledkem, ovšem odstup od sestupových příček není v žádném případě takový, aby nám dovolil spát na vavřínech.

Co se týče jednotlivců ...
V úvodu sezony nás svými výkony táhnul Luboš Přibyl, ve druhé části podzimu už nebyl možná i vinou zdravotních problémů tak výrazný. Nejlepším střelcem mužstva byla Adam Šrámek, ovšem velice dobře víme, jaký má v sobě potenciál, proto od něj očekáváme ještě lepší výkony. Spolu s těmito dvěma jmenovanými dále táhli mužstvo Chlup, Suvdaa a Čechová. I u nich platí do písmene to, co u Šrumy. Fotbalisti to jsou výborní, ovšem jejich přístup a vliv na hru celého mužstva musí být vzhledem k jejich potenciálu mnohem výraznější !!!