Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladší žáci Kahanu skončili na 9. místě

25. 6. 2014

Mladší žáci Kahanu obsadili konečnou 9. příčku

p1130518.jpg

 Trenér Zdeněk Baštař zhodnotil sezonu mladších žáků následovně:

Po spojení mladších žáků Zbýšova a Zastávky v rámci projektu Kahan jsme letošní sezónu skončili na 9.místě se ziskem 18 bodů a skórem 30:156. Podzimní část jsme skončili na 6. místě a dá se říct ,že tabulka byla rozdělena na velmi kvalitních 6 týmů a zbytek mohl porazit každý každého.  Na jaře se ukázalo, že ta mužstva co jsme na podzim porazili nám prohry vrátila a tak jsme v tabulce po zisku pouze dvou jarních vítězství skončili na 9 místě.
Na počtu našich vstřelených branek je vidět, že dát branku byl pro mladší žáky letos velký problém. Nejlepšími střelci se tak stali se 4 brankami Hynek Minář a Tomáš Kratochvíl. V brance se střídali Martin Kuchyńka, Zdeněk Baštař a ke konci sezóny si několikrát zachytal i brankář starší přípravky Dalibor Veselý. Jelikož u mladších žáků nejde tolik o body (postupuje se nebo sestupuje se podle umístění starších žáků) dá se říct že všichni ostatní si postupně vyzkoušeli všechny posty na hřišti. V poli se tak vystřídali  tito kluci : Patrik Filipský, Michal Kvarda, Marek Viktorýn, Matěj Stojan, Jakub Žalud, Ondra Barvíř, Adam Zahradníček, Tomáš Kratochvíl, Ondra Liška, Hynek Minář a v jarní části mám pomáhali kluci z přípravky Tomáš Svoboda, Vojta Grzebínský, Petr a Dalibor Veselý , Ondra Hovězák .
Po spojení  mužstev Zastávky a Zbýšova pod Kahan se nám trenérům letos ani jednou nestalo, že bychom rušili trénink  pro malý počet kluků a ani na zápasy jsme neměli problém s účastní a scháněním hráčů po telefonu na zápas jako v loňské sezóně. Za to bych chtěl poděkovat rodičům kluků ze Zbýšova a okolí, kteří kluky na tréninky dováželi .
 Po postupu starších žáků do krajského přeboru i mužstvo mladších bude hrát tuto nejvyšší soutěž. Pro mnoho z nich to tak bude možná nejvyšší soutěž co budou ve svém sportovním životě hrát, protože jak dorost Kahanu i muži Zastávka a Zbýšova budou hrát nižší soutěže než je krajský přebor.
Po krátké letní pauze tak budeme muset asi trénovat o něco více než letos,  abychom v nové soutěži nehráli jenom do počtu a soupeři si na nás jenom nespravovali skóre. Snad se nám podaří získat do našeho mužstva i nové hráče a hlavně budeme potřebovat nějakého střelce branek.
Na závěr bych chtěl všem klukům poděkovat za učinkování v mužstvu mladších žáků Kahanu,  popřát jim hezké prožití prázdnin a jak se začne blížit začátek přípravy na novou sezónu tak se jim i snad začne stýskat po fotbale.

Konečná tabulka sezony 2013/2014

mladsi-zaci.jpg

Střelci:

4 - Filipský, Viktorýn, Kratochvíl, Minář

3 - Baštař

2 - Kryštof, Barvíř, Kvarda, Zelinka

 

1 - Svoboda, Veselý, Žalud

Nejvyšší výhra:

4. kolo: Kahan - Hustopeče 6:4

Nejvyšší prohra:

15. kolo: Hustopeče - Kahan 17:0