Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. kolo ŽÁCI: Žaci vezou z Novosedel 6 bodů

28. 5. 2014

19. kolo krajská soutěž žáků

Sokol Novosedly - FKM KAHAN starší žáci 1:6 (1:2)
Branky : Strnad 3x, Syrovátka, Mertl, Chlup

Sestava : Kuchyňka - Břoušek, Čechová, Syrovátka, Čalkovský - Suvdaa, Chlup, Strnad, Baštař, Přibyl - Mertl
Střídali : Žalud, Kratochvíl

Komentář trenéra Miroslava Vespalce:

Již s jistotou postupu jsme zajížděli na půdu sedmých Novosedel. Za slunečného a teplého počasí jsme museli se sestavou hodně experimentovat. Z různých důvodů chyběli Brychta, Černý, Jobánek, Moos, Šrámek, Najt. Poprvé na jaře se tedy do branky postavil Kuchyňka z mladších žáků, obvyklý brankář Čalkovský šel na beka. Další mladší žák Baštař se postavil vedle Chlupa na místo defenzivního záložníka. Můžeme říct, že všichni svoje úkoly zvládli bez větších problémů.
Úvod utkání nám vyšel. Chlup se Strnadem ovládli střed hřiště a kolmými míči jsme se dostávali za obranu domácích. Bohužel několikrát nás zastavil ofsajd (Suvdaa), několikrát špatná finální nahrávka nebo špatné zpracování míče (Přibyl). Úvodní branku vstřelil přesnou hlavičkou Syrovátka po rohu Přibyla. Ve 20. minutě však zaspal Břoušek, situaci hasil Kuchyňka jen za cenu faulu (velmi přísného) a domácí stoper z penalty vyrovnal. Hned za minutu jsme však šli opět do vedení, když se přesnou střelou z hranice vápna trefil Strnad - 2:1. Druhá půle již byla zcela v naší režii. Domácí hrozili pouze průniky šikovného Šenka, toho však eliminoval opět výborně hrající Syrovátka. Na druhé straně si naopak domácí nedokázali poradit s rychlostí Strnada. 40. minuta - Strnad v samostatném úniku - 3:1. 43. minuta - další přesná ulička Chlupa, Strnad opět sám, tentokrát však vyzval ke skórování Mertla - 4:1. Po několika dalších zahozených vyložených šancích jsme upravili skóre v posledních dvou minutách, kdy už byli na hřišti další dva mladší žáci (Žalud a Kratochvíl).  69. minuta - Strnad po dalším úniku - 5:1. 70. minuta - Chlup korunuje svůj výborný výkon krásnou střelou do šibenice - 6:1.
Příští sobotu hostíme na domácím trávníku velice těžkého soupeře - FC Pálava Mikulov, kterému máme z podzimu co vracet. Srdečně zveme všechny naše fanoušky.

Sokol Novosedly - FKM KAHAN mladší žáci 1:2

Branky: Filipský, Viktorýn