Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. kolo ŽÁCI: Starší žáci Kahanu slaví postup do krajského přeboru

19. 5. 2014

18. kolo krajská soutěž žáků

FKM KAHAN starší žáci - SK Tuřany 3:1 (2:0)

Branky: Strnad, Mertl, Černý

Sestava : Čalkovský - Najt, Čechová, Syrovátka, Břoušek - Černý, Brychta, Strnad, Šrámek, Suvdaa - Mertl

Střídali : Kuchyňka, Minář, Přibyl, Jobánek, Moos
 
Utkání zhodnotil trenér Miroslav Vespalec:
K dalšímu mistrovskému utkání jsme za velmi chladného počasí nastoupili proti Tuřanům. Chyběl zraněný Chlup, se sebezapřením nastoupil Šrámek. Tuřany v minulém kole vysoko porazily Mikulov a i u nás se prezentovaly celkem sympatickým výkonem. První poločas nám "pomáhal" silný vítr, ovšem bylo to spíš na škodu. Poměrně často jsme se pokoušeli o střelbu ze střední vzdálenosti, bohužel jen minimum pokusů trefilo branku. Celkem slušně jsme kombinovali a drželi míč, ovšem chyběla lepší finální nahrávka. Do vedení nás poslal ve 22. minutě Strnad, po trefě z hranice šestnáctky. Za 4 minuty to bylo již 2:0, když se dorážkou prosadil Mertl. Ve druhém poločase se postupně dostali do hry všichni náhradníci, hru jsme měli pevně ve své moci, ovšem k vidění byla i spousta nepřesností. Tuřany snížily po rychém brejku ve 45. minutě na 2:1, ovšem my jsme ihned zareagovali třetí brankou (a jubilejní stou v sezoně), když se po pěkné uličce Strnada trefil ke vzdálenější tyči Černý. Po zbytek zápasu jsme se již spíše soustředili na držení míče, ovšem v koncovce bylo znát až přílišné uspokojení.
Připsali jsme si tedy na své konto další 3 body a vzhledem k remíze Rosic na hřišti Mor. Slavie můžeme říct, že jsme se již 4 kola před koncem stali VÍTĚZI 1. TŘÍDY a postupujeme do krajského přeboru !!!  
 
FKM KAHAN mladší žáci - SK Tuřany 2:8
Branky: Kratochvíl, Viktorýn
 
Zhodnocení trenérem Zdeňkem Baštařem:
Na rozdíl od starších žáků mladší žáci nezachytili začátek utkání proti silnému soupeři a již v první minutě jsme prohrávali 0-2. Poté jsme se trochu zlepšili, začali dříve obsazovat soupeře a po důrazu Marka Viktorína a jeho vstřelené brance  jsme poločas prohráli 1-5. V kabině o poločase jsme klukům řekli, že pokud nebudou mít hráče těsně obsazené při přejímání míče pak už nemusí s urostlými hráči Tuřan soupeřit. kluci to začali trochu plnit a tak jsme v druhém poločase dostali jemon tři branky. Ke konci zápasu jsme krásnou křižnou střelou Tomáše Kratochvíla snížili na konečný výsledek 2-8. Tentokrát jsme dokázali uhlídat všechny soupeřovi standartní situace ,Martin Kuchyňka v brance dokázal pochytat soupeřovi šance a tak výsledek se čtvrtým týmem tabulky skončil naší prohrou 2-8. Proti Tuřanům jsme v druhém poločase měli i několik střeleckých pokusů což se mám proti silným týmům  v již odehraných utkáních prakticky nepodařilo. Snad příště v Novosedlých uhrajeme konečně zase nějaké body.