Jdi na obsah Jdi na menu
 


17. kolo ŽÁCI: Starší žáci Kahanu porazili v derby vysoko Rosice, mladší prohráli

12. 5. 2014

17. kolo krajské soutěže žáků

FC Slovan Rosice - FKM Kahan starší žáci 0:5 (0:4)

Branky: Strnad 2, Mertl, Černý, Šrámek

Sestava :

Čalkovský

Najt, Brychta, Syrovátka, Břoušek

Černý, Chlup, Strnad, Šrámek, Suvdaa

Mertl
Střídali : Čechová, Přibyl, Moos, Minář, Kuchyňka

Utkání zhodnotil trenér starších žáků Miroslav Vespalec:

K očekávánému derby proti druhým Rosicím jsme nastoupili v plné síle. O výbornou atmosféru se staraly fanouškovské tábory na hlavní tribuně. Domácí nastoupili se zjevným respektem, toho jsme využili již v 5. minutě, kdy se dostal do svého typického náběhu Strnad, hostující stopeři ho nestačili ani faulovat a bylo to 0:1. To domácími zřejmě otřáslo ještě víc a po celý první poločas jsme měli hru zcela jednoznačně ve své režii. Jediná propagační střela na naši branku přišla až ve 24. minutě a skončila vysoko nad. Na 2:0 jsme zvýšili ve 14. minutě po vtipné uličce Chlupa, který našel rozběhnutého Strnada a nabíhající Mertl už nemohl minout - 0:2.
Bezchybně si počínali oba naši stopeři, ve středu hřiště jsme soupeře přehrávali dobrým pohybem a po přesných pasech do křídelních prostorů na nabíhající Suvdy, Černého a Strnada jsme domácí obranu "rozebírali do posledního šroubku". Ve 26. minutě jsme po faulu na výborně hrajícího Suvdy zahrávali trestný kop asi z 30 metrů. Ten Šrámek šikovně zakroutil na zadní tyč a ten nikým netečován skončil v šibenici Dočekalovy branky - 0:3. Za dvě minuty byly Rosice zralé na ručník, po další krásné kombinaci přišel další únik Strnada, klička Dočekalovi a bylo to 0:4 !!! Do kabin nás vyprovázel zasloužený aplaus našich fanoušků.
Ve druhé půli již tempo trošku upadlo, odstoupil Najt a zraněný Šrámek. I tak jsme mohli přidat další branky, dvakrát jsme nastřelili břevno, Přibyla dvakrát po dalších perfektních pasech do křídelního prostoru ve vyložených šancích vychytal Dočekal.
Konečnou podobu skóre dal ve 48. minutě Černý, když přehodil vybíhajícího Dočekala po krásné přihrávce Brychty - 0:5.
Po výborném výkonu jsme Rosice deklasovali a navýšili jsme náš náskok v čele tabulky již na 11 bodů.
 

FC Slovan Rosice - FKM Kahan mladší žáci 4:1 (2:1)

Branka: Kvarda

Utkání zhodnotil trenér Zdeněk Baštař:

Po vítězství starších žáků nastoupili i mladší žáci v malém derby proti mladším žákům Rosic. Hned v první minutě jsme obdrželi rychlé dvě branky, když jsme nedokázali rychlostně pokrýt kluky z Rosic. Byla to zejména trojice kluků Karásek, Šlechtický a Hemala, která již přerostla výkonnost Rosic a jejich střídavé starty za Spartu Brno jsou znát. Další velkým soupeřem naší obrany byla Aneta Malatová, s jejíž rychlostí a tvrdostí v soubojích jsme měli problémy prakticky celý zápas. Po rychlém vedení domácích  spíše bojovností a hrou na jednoho útočníka občas prověřili i domácí obranu. Po neproměněné penaltě, asi nejlepší hráčkou zápasu  Anetou Malatovou, jsme těsně před koncem poločasu dokázali po rychlém brejku snížit dorážkou do prázdné branky Michalem Kvardou na 1-2 pro domácí. I celý druhý poločas měli domácí fotbalovou převahu a když jsme po neproměněném sólu  Marka Viktorýna z půli hřiště nevyrovnali, přišel trest v podobě neuhlídaného rohového kopu a hlavička domácího hráče znamenala zvýšení 3-1 pro Rosice. Ke konci zápasu domácí vstřelili ještě jednu branku takže konečný byl výsledek je 4-1 pro Rosice. I tak musíme  kluky pochválit za bojovnost a snahu něco s výsledkem udělat, že utkání po rychlém vedení domácích" nezabalili" jako předešlé zápasy v Hustopečích a Rajhradě.