Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. kolo ŽÁCI: Starší žáci porazili vysoko Rafku, mladší stejně starému výběru Rajhradu podlehli

14. 4. 2014

13. kolo krajská soutěž žáků

RAFK Rajhrad - FKM Kahan starší žáci 3:8

Branky: Strnad 3, Černý 3, Chlup, Syrovátka

Sestava :

Čalkovský

Najt, Čechová, Syrovátka, Brychta

Břoušek, Chlup, Strnad, Šrámek, Suvdaa

Černý
 

Komentář trenéra Miroslava Vespalce k utkání:

K utkání do Rajhradu, který jsme v 2. podzimním kole deklasovali 9:0, jsme odjížděli s respektem. Náš soupeř v úvodním kole jarní části vyhrál na půdě silného Mikulova. Chyběli nám zranění Přibyl a Moos, omluvený Mertl a nemocný Jobánek. Bylo nás tedy přesně 11, na lavku usedli 3 mladší žáci (Kuchyňka, Minář, Baštař).
Úvod utkání nám vyšel výborně, hned ve 2. minutě se po individuální akci trefil Strnad. V 5. minutě však přišla kuriozní situace. Domácí stoper nakopl dlouhý míč, kterým našel rajhradského útočníka, postaveného v OSMIMETROVÉM ofsajdu !!! Ten samostatný nájezd s přehledem promněnil - 1:1. Na protesty reagoval hlavní rozhodčí vysvětlováním o jakési změně pravidel ... Míč (který však vůbec nezměnil směr) byl prý tečovaný naším hráčem a v tom případě se ofsajd nepíská ... Ve 20. minutě bylo ještě hůře, na hranici našeho vápna přišel zbytečný faul Najta a pokutový kop - 2:1. Jednoduchá hra domácích, nám činila velké potíže. Naše kombinace navíc byly pomalé a nepřesné. Chyběl větší pohyb a důraz v osobních soubojích. Ve 22. minutě přišel další zdařilý individuální průnik Strnada, který zastavili domácí pouze faulem. Nařízenou penaltu však domácí Moučka Strnadovi vyrazil. Naše nervozita rostla. Naštěstí v závěru poločasu přišel rohový kop Šrámka a přesná hlavička Syrovátky - 2:2. V kabině proběhla bouřka, je třeba si uvědomit, že žádný soupeř z nás na zadek nesedne. Že byla bouřka účinná se ukázalo již za 3 minuty 2. půle. V 37. minutě byl už totiž stav 2:5 !!! Hned po 15 vteřinách se trefil přesně k tyči Strnad, tentýž hráč dovršil hattrick za další minutu, když zavěsil z 22 metrů přesně pod břevno. Hned v další minutě vysunul Šrámek do ulice rozběhnutého Černého - 2:5. Napadali jsme domácí již na jejich vápně a ti si s tím nevěděli rady. Po dalších několika zahozených šancích se ve 49. minutě trefil opět Černý po přihrávce Strnada a v 52. minutě to bylo již 2:7 po dorážce Chlupa. V 65. minutě skóroval potřetí v zápase Černý po další nezištné přihrávce nejlepšího hráče na hřišti Strnada. Na konečných 3:8 zkorigovali domácí po trestném kopu z 30 metrů. Pochvalu si zaslouží Strnad, Syrovátka a Chlup, naopak nedařilo se Suvdovi. Musíme však říct, že výkon celého mužstva ve druhém poločase byl opravdu velice dobrý. Po překvapivé remíze Rosic se Slatinou jsme zvýšili svůj náskok v čele tabulky na 5 bodů a v příštím kole nás čeká další důležitý duel s třetím Nordicem Brno.

RAFK Rajhrad - FKM Kahan mladší žáci 5:1 (2:1)

Branka: Kratochvíl

Trenér Zdeněk Baštař zhodnotil zápas následovně:

I v druhém mistrovském utkání mladší žáci nezískali žádné body. Tentokrát na hřišti v Rajhradě prohráli 5-1 po poločase 2-1. V první půli jsme hráli většinou na polovině hřiště Rajhradu, bohužel domácí se za celý poločas dostali ke dvěma střelám na branku, které skončili v naší brance. Ke konci poločasu Tomáš Kratochvíl krásnou křižnou střelou snížil na poločasový výsledek 2-1 pro Rajhrad. Během první půle jsme nastřelili tři tyčky, ale na ty se bohužel nehraje. I na začátku druhého poločasu jsme nastřelili tentokrát dvě břevna, ale branky stříleli jenom domácí hráči. Po inkasované třetí brance začali někteří kluci zbytečně diskutovat s rozhodčím a po svých chybách jsme nakonec prohráli 5-1. Domácí hráči nám ukázali jak se má střílet na bránu, protože ze sedmi střel pět skončilo v naší brance. I tak musím kluky za první poločas pochválit, snažili jsme si nahrát míč, roztáhnout hru do křídel a centry Tomáše nebo Patrika jsme bohužel nedokázali usměrnit do branky domácích. I domácí trenér uznal, že jsme měli v první půli více šancí na branky než domácí. Horší to bylo už v druhé půli a tak se budou kluci snažit získat první body příští týden proti mužstvu Nordicu.