Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. kolo ŽÁCI: Starší žáci Kahanu vedou po podzimu tabulku, mladší se nachází ve druhé polovině tabulky

5. 11. 2013

11. kolo krajská soutěž žáků

FKM KAHAN starší žáci - MS Brno 4:0 (1:0)
Branky :
Strnad 3x (22., 56., 59.), Šrámek (38.)

Sestava : Čalkovský - Minář, Čechová, Brychta, Najt - Chlup, Šrámek - Černý, Strnad, Suvdaa - Mertl

Trenér starších žáků Miroslav Vespalec zhodnotil zápas následovně:
V posledním utkání podzimní části jsme na svém domácím hřišti přivítali aktuálně druhý celek tabulky - Mor. Slavii Brno. Během týdne onemocněli Jobánek a Přibyl, proto se do základní sestavy vrátil Mertl a nastoupit musel i Minář z mladších.
Od úvodního hvizdu to byl tvrdý boj, tak jak se na souboj o 1. místo patří. Hrálo se ve vysokém nasazení, v dresu hostí zlobil především rychlý Smetana. V 15. minutě se do míče opřel z 20 metrů Chlup, jeho tvrdá střela nadělala brankáři hodně problémů. Ve 22. minutě vysunul Šrámek rozběhnutého Strnada a ten je v těchto situacích nepolapitelný. Tentokrát si poradil i s koncovkou a bylo to 1:0. Ve 31. minutě unikl opět Strnad, jeho zpětná nahrávka našla zcela volného Chlupa, ten však skákající míč napálil pouze do golmana hostí. Hosté zahrozili hlavně tvrdou bombou z téměř 30 metrů, která otřásla břevnem naší branky.
Vstup do druhého poločasu se nám vydařil. Ve 38. minutě odvrátili hostující obránci centr Černého pouze ke Šrámkovi a ten zvýšil tvrdou střelou pod břevno na 2:0. Tím jsme umlčeli početný tábor fanoušků Morendy a do konce zápasu jsme již měli utkání pod kontrolou. Během dalších 10 minut jsme zahodili další 3 příležitosti. Na uklidňujících 3:0 zvýšil v 56. minutě výborně hrající Strnad, když opět ukázal záda všem hostujícím obráncům.
Konečnou podobu výsledku jsme dali v 59. minutě po nejhezčí akci utkání. Brychta rozehrál na Černého, ten vysunul do křídla Šrámka, jeho milimetrový centr našel Strnada, který po zpracování na prsa a přesné střele k tyči korunoval svůj výkon a dovršil hattrick - 4:0 !!!

Důležité utkání jsme tedy zvládli a po podzimní části přezimujeme na 1. místě tabulky s tříbodovým náskokem na druhé Rosice.

Pár statistik z podzimní části :
CELKEM : 11 - 9 - 0 - 2 - 63:20 - 27 bodů

DOMA : 5 - 5 - 0 - 0 - 37:6 - 15 bodů

VENKU : 6 - 4 - 0 - 2 - 26:14 - 12 bodů

Střelci branek (celkem 63) :
Strnad David - 16x
Šrámek Adam - 14x
Černý David - 10x
Mertl Jan - 7x
Brychta Kryštof, Suvdaa Martin - 4x
Chlup Denis, Přibyl Luboš - 3x
Syrovátka Martin, Moos Alexandr - 1x

Co říct na závěr ?
Při pohledu na tabulku a na těchto pár čísel je jasné, že vytvoření FKM Kahan má smysl a bylo dobrým krokem. Řekl bych, že snad ještě důležitější než vedení v tabulce je ta skutečnost, že se vytvořila dobrá parta šikovných fotbalistů, které fotbal baví a člověk je nemusí na zápasy a tréninky přemlouvat. Přesně tak jsme to totiž zažívali v minulé sezoně ...
Spojením mužstev Zbýšova a Zastávky se vytvořil kvalitní 17 členný kádr, díky kterému jsme se dokázali vyrovnat i s početnou marodkou, která nás zasáhla. Vždyť Břoušek nenastoupil ani jednou, Syrovátka odehrál 3 zápasy, Čalkovský 4. V průběhu podzimu skončil Foral, ve čtyřech zápasech chyběl Chlup, ve třech Přibyl.
Podzimní část prostě musíme hodnotit pozitivně. S vyjímkou utkání v Mikulově, jsme všechny soupeře přehrávali, dokázali jsme nastřílet dvakrát tolik branek, co naši konkurenti z čela tabulky.
Za vedení FKM Kahan a za trenéry starších žáků, bych chtěl klukům poděkovat.

FKM KAHAN mladší žáci - MS BRNO 1:6

Branka: Veselý