Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. kolo ŽÁCI: Starší žáci Kahanu vezou ze Slatiny plný bodový zisk, mladší žáci stejně starému soupeři podlehli

27. 10. 2013

 10. kolo krajská soutěž žáků

SK Slatina - FKM KAHAN starší žáci 3:7 (2:5)
Branky: Černý 2x (2., 27.), Strnad 2x (26., 28.), Šrámek 2x (61., 69.), Suvdaa (7.)

Sestava :

Čalkovský

Najt, Čechová, Brychta, Přibyl

Chlup, Šrámek

Suvdaa, Strnad, Popovič

Černý

Střídali :

Mertl, Moos, Minář, Kuchyňka

Komentář trenéra Vespalce:

K utkání 10. kola jsme zajížděli do Slatiny. Ta měla na kontě pouhých 7 bodů, ovšem na svém hřišti dokázala porazit Rosice.
Po nevydařeném utkání v Mikulově jsme provedli změny v sestavě. Do branky se po 7 týdnech vrátil Čalkovský, Přibyl se stáhnul na beka. Defenzivního záložníka hrál Chlup, Suvdaa se posunul doprava a Černý šel na hrot. Pouze na lavičku se posadil Mertl.
Hned ve 2. minutě jsme šli do vedení. Přibyl vysunul po levé straně Strnada, ten svým klasickým způsobem unikl domácím obráncům a Černý už měl jednoduchou pozici. Bohužel hned za 2 minuty jsme přišli o míč po autovém vhazování a domácí využili naší rozhozené obrany - 1:1. V 7. minutě si narazil Suvdaa s Černým a přesnou střelou k tyči nás opět poslal do vedení. Soupeře jsme jasně přehrávali, změny se osvědčily. Dařilo se Suvdovi i Chlupovi, Černý se Strnadem svými náběhy permanentně zaměstnávali obranu Slatiny. Bohužel v 15. minutě se domácí dostali prakticky podruhé k našemu vápnu a bylo to 2:2 po tvrdé střele pod břevno.
O osudu utkání jsme rozhodli 3 brankami v rozpětí 3 minut. Dvakrát se trefil Strnad, jednou Černý. Do kabin jsme tedy šli s celkem uklidňujícím vedení 2:5. Mnohem důležitější však bylo, že náš výkon byl diametrálně odlišný jak v minulém zápase.
2. půle už nebyla z naší strany tak kvalitní jak ta první. Ve 40. minutě navíc vystihnul nejlepší hráč domácích č. 11 (Cimbálník) špatnou malou domů Přibyla, obešel i Čalkovského a bylo 3:5. Slatina v celém zápase vystřelila 3x na branku a dala 3 góly ... Do dalších šancí jsme již domácí (až na pár závarů) nepustili a konečnou podobu skóre dal v poslední desetiminutovce 2 brankami Šrámek. Zejména ta druhá po kombinaci Brychta - Najt - Suvdaa - Strnad - Šrámek byla výstavní.
Do posledního podzimního kola tedy jdeme z 1. místa. V sobotu nás doma čeká druhé mužstvo tabulky - SK Moravská Slavia Brno.

SK Slatina - FKM KAHAN mladší žáci 2:1