Jdi na obsah Jdi na menu
 


POčínání tenistů v dosavadním průběhu soutěžního ročníku 2019

14. 6. 2019

Zdravím všechny tenisové přátele a fanoušky.

Rád bych Vás krátce seznámil s děním v našem družstvu v sezóně 2019. V letošním ročníku se účastníme III. třídy skupiny AA. 

První utkání jsme sehráli již 27. 4. 2019 a na domácí půdě jsme přivítali družstvo STK Okříšky. Naše snažení bohužel skončilo debaklem, nevyhráli jsme ani jeden zápas a celkově tak prohráli 0:9. Další tři kola této soutěže jsme odehráli během měsíce května, střídavě na soupeřových a domácích kurtech. Soupeřem nám byly družstva Slavoje Polná, TK Bystřice n. Pernštejnem a TJ Žďáru nad Sázavou. Ani v těchto utkáních jsme neuspěli a prohráli 2:7, 2:7 a 1:8. Posledním utkáním, které jsme odehráli, bylo klání s družstvem Sokolu Jemnice. Zde byla teoretická šance na vítězství, ale ani zde se nám nepodařilo vyhrát. Po konečném výsledku 3:6 jsme odjížděli opět s prohrou. Naše cíle o udržení v této vyšší soutěži se nám stále více vzdalují, ale nevzdáváme se. V následujících utkáních, která se budou konat 15.6. na domácích kurtech a 22. 6. v Letovicích se budeme ještě snažit o co nejlepší výsledky, ale naděje je opravdu malá. Tuto sobotu 15. 6. nás všichni fanoušci mohou přijít podpořit na domácí kurty, tímto je zveme. Změříme síly s družstvem TJ Sokolu Bedřichov Jihlava, utkání se koná od 9:00 hodin.

Podrobné výsledky všech jednotlivých utkání můžete shlédnout na odkazu http://www.cztenis.cz/dospeli/druzstva/sezona/2019/soutez/6523

Teď trošku z jiného soudku. V zimních měsících se nám celkem úspěšně dařilo chodit trénovat do místní tělocvičny naše budoucí tenisty. Velký dík patří Mirkovi Kudláčkovi a Petru Dudovi, kteří tyto tréninky poctivě vedli a navázali tak na podzimní nábor a trénování malých tenistek a tenistů. Od jarní sezóny 2019 pokračujeme v trénincích na venkovních kurtech opět pod vedením Mirka Kudláčka, Petra Dudy, Radky Hrabinové, Míši Jurové a Dalibora Mitáše. Zápal dětí je opravdu velký a to nám doufejme vydrží. Do budoucna bychom chtěli samozřejmě založit i družstvo těchto mladých tenistů a postupně se začít účastnit soutěží družstev. V neposlední řadě patří dík také rodičům dětí, kteří je ochotně vodí na tréninky a při jarních přípravách našich kurtů se účastnily v hojném počtu brigád.

V letošním roce plánujeme uspořádat tradiční turnaje pro rekreační hráče "O pohár starosty". Přesné termíny bychom upřesnili na stránky Čechie.

 

 

 

Za tenisty mnohokrát všem děkuje a zdraví kapitán Dalibor Mitáš.