Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trenér přípravky Zdeněk Baštař zhodnotil podzimní sezónu

23. 11. 2009

1. Jak by jsi zhodnotil podzimní část sezóny ?

Co se týká získaných bodů tak jsem byl mile překvapen, že jsme jich získali 12. I když jsme nakonec v tabulce poslední je to pouze díky velkému počtu obdržených branek, kdy v letošní sezoně poprvé začínal chytat celé zápasy sedmiletý Zdeněk Baštař a i když se mu intenzivně věnoval Libor Moos na každém tréninku, přece jen byl věkový a zkušenostní rozdíl oproti soupeřovým brankářům velký. Bohužel dále se na našich výkonech projevil i ten faktor, že nám chybí kluci narození v roce 2000, 2001 a tak jsme některé zápasy odehráli i s hráči šesti a sedmiletými, kteří i přes velkou snahu na fyzicky vyspělé soupeře nestačily.


2. Co říkáš na nově vzniklý OP starších přípravek ?

Nově vznikly OP přípravek přinesl určitě zkvalitnění soutěže, protože odpadly zápasy kdy se hrálo pouze na jednu stranu a skore narůstalo na rozdíl 10 a někdy i 20 branek. Většina zápasů je velmi vyrovnaná, bojovná a nutí hráče k velkému nasazení. Podle dosažených vysledků stačí když onemocní jeden až dva hráči a každý může porazit každého.

3. Jak funguje spolupráce přípravky a mladších žáků ?

Co se týká spolupráce s týmem mladších žáků, tak si myslím, že je velmi dobrá. Hráči Syrovátka Martin,Strnad David a Brychta Kryštof nastupovali pravidelně jak za přípravku tak jsou i v zakladní sestavě mladších žáků. Na lavičce žáků se několikrát objevil i Marek Najt, Zdeněk Baštař a Saša Moos. I na tréninku většinou tito hráči již trénují s mužstvem žáků, kde je větší nasazení a v přípravce se věnujeme těm sedmi, šesti a ke konci podzimu již i pětiletí žáčci se k nám přidali a zkoušeli první pokusy s míčem.

4. Je někdo z hráčů, kdo Tě překvapil svými výkony ?

Při vzniku a přihlášení do OP přípravek jsme si dali takový malí cíl, že každému ze soupeřů se pokusíme vstřelit branku. To se nám změnou rozestavení prakticky podařilo, když do útoku jsme posunuli Davida Strnada a na středního záložníka Kryštofa Brychty. Tito dva se postarali o většinu našich branek a David je dokonce druhý nejlepší střelec celé soutěže.Obranu jistil Martin Syrovátka a tito tři byli celou podzimní sezonu našimi nejlepšími hráči. V několika zejména vyhraných zápasech se oporou stával i brankář Zdeněk Baštař. Ke konci sezony se na hřišti začal objevovat i Honza Vlček, který ač šestiletý a menšího vzrůstu se nebojácně pouštěl do soubojů se soupeři někdy i o dvě hlavy většími. Ten se zdá velkým talentem a věřím že se stane nepostradatelným hráčem stejně jak výše uvedení hráči.


5. Kdy Vám začíná zimní příprava (jsou v plánu nějaké turnaje) ?

Zimní příprava začne kolem 15. ledna, ale někteří hráči se v rámci kroužku u DDM ,který vede Michal Křiž, budou zdokonalovat a nabírat fyzickou kondici celou zimu. Ohledně turnajů máme nějaké nabídky a zatím zjišťujeme jestli se některých účastníme.