Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhovor s Jiřím Ustohalem

23. 9. 2008

Rozhovor s Jiřím Ustohalem

Jiří Ustohal hráč našeho dorostu, který ovšem nastupuje i za B mužstvo. Strávil 2 roky v dorostu 1. FC Brno.Obrazek 

Minidotazník:

Výška: 180 cm

Váha: 75 kg

Datum narození: 29.1.1992

 

Oblíbené jídlo: Řízek

Oblíbené pití: Kofola

Sportovní značka: Nike

Oblíbený hráč: Cristiano Ronaldo

Oblíbený klub: Manchester United

Oblíbená hudba: poslouchám vše

Zájmy, koníčky: sport

Co a kde studuješ: SPŠ elektrotechnická Brno

 

Hráčská kariéra: Vev. Knínice (žáci), Zastávka (žáci, dorost), 1. FC Brno (žáci,dorost), Zastávka (dorost) 

 

  1. Jak by jsi zhodnotil nedělní zápas béčka s Drásovem?

Vstup do utkání jsme měli dobrý, podařilo se nám vstřelit branku, vypracovali jsme si hodně šancí, ale bez úspěchu. Pak jsme se nechali ukolébat vedení a začali hrát hosté, ale do poločasové přestávky jsme hosty ubránili. Do druhé půle jsme vstoupili aktivně. Vstřelili jsme dva rychlé góly a dostali se do tříbrankového vedení. Hosté potom už jen snížili z trestného kopu na 3:1. Zápas jsme pak už pouze dohrávali.

 

  1. V sobotu jsi nastoupil i za dorost, zajížděli jste na půdu nováčka soutěže Blížkovic, který ještě neprohrál, jak by jsi zhodnotil tento zápas ?

Tak věděli jsme, že to bude velice těžký zápas se silným soupeřem. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a po krásné střele Martina Maňáska jsme se ujali vedení 1:0. Za tohoto stavu jsme nastřelili břevno a já nevyužil jednu 100 % šanci, kterou hosté v zápětí potrestali a vyrovnali na 1:1. Za tohoto stavu se šlo do kabin. Druhý poločas se odehrával opět v naší režii. Pokračovali jsme v našem tlaku, ale zahazovali spoustu šancí. Já osobně jsem šel sám na domácího brankáře, ale neproměnil jsem. Ihned z proti útoku domácí udeřili a ujali se vedení 2:1. Poté jsme protrhli naše střelecké trápení a srovnali jsme na 2:2. Zápas tak skončil.

Bod z hřiště vedoucího mužstva tabulky je dobrý, ale mohli být tři.

 

  1. Máš velké problémy se zády, co přesně ti bylo, bude to už v pořádku ?

Přesně nevím co s těma zádama mám. Problémy jsem měl už na jaře, kdy jsem musel chodit dva měsíce na rehabilitace a proto jsem vynechal první zápasy na jaře i teď na podzim… Stále to ještě není v pořádku a pobolívá to.

 

  1. Téměř po dvou letech stráveném v dresu 1. FC Brno si se vrátil na Zastávku, jak jsi byl spokojený v Brně?

Strávil jsem tam 2 roky. Zahrál si proti soupeřům jako jsou Olomouc, Ostrava či Sparta. V žákovské kategorii jsme vyhráli Moravskoslezkou soutěž a probojovali se do republikového finále proti Spartě,kde jsme podlehli 4:0. V dorostenecké kategorii se nám už tolik nedařilo. Působení v Brně bylo zajímavou zkušeností..

 

 

  1. Jak jsi na Zastávce spokojený, ???

Zatím jsem spokojený. Dorost je na 4.místě s minimální ztrátou  na čelo tabulky…