Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhovor: Tadeáš Szypula

Rozhovor: Tadeáš Szypula

současný trenér fotbalistů SK TUŘANY

szypula.jpgJak byste zhodnotil dnešní zápas proti mužstvu Zastávky?

Tak přijeli jsme s cílem vyhrát. První poločas byl z naší strany docela slušný, ale těžce si vytváříme brankové příležitosti. Náznaky tam byly, ale bez branky. Druhý poločas jsme nezačali dobře, ale myslím si, že ke konci utkání jsme hru už kontrolovali a při troše štěstí, kdyby si kluci trochu dovolili, mohl být výsledek ještě příznivější. I když domácí tam měli jednu suprovou gólovou šanci po nějakém tečovaném balonu, takže si myslím, že výsledek byl dnes spravedlivý.

Co říkáte na terén, který zde v Zastávce byl?

Tak terén byl velice těžký, ale to jsou ty první jarní zápasy, které se na takových hracích plochách hrají, než se dají s příchodem lepšího počasí dohromady. Škoda no, mohlo to být pro oko diváka zajímavější.

szypula2.jpgVětšina hráčů našeho A mužstva Vás označila v rozhovorech za jednoho z nejoblíbenějších trenérů u mužů v Zastávce. Co na to říkáte?

Tak jedině mě to může těšit, vážím si toho. Na své působení v Zastávce nedám dopustit. Bylo to jedno z nejpěknějších působení na pozici trenéra. Začínali jsme prakticky od nuly od postupu do I. B třídy a během těch pěti let jsme se prakticky dostali až do toho finále a to byl v posledním kole zápas o postup do I. A třídy, který se bohužel nepovedl. Rovněž si myslím, že se tu dobře dělá i mládež, takže ta postupnost bude určitě jenom k lepšímu. V Zastávce se hrál dobrý fotbal a já věřím, že se dobrý bude hrát dále.

Jaký máte cíl s Vaším týmem pro jarní část?

Náš cíl je takový, že se nám prakticky nepovedl vůbec podzim, doma jsme prakticky nevyhráli tuším, padla na nás nějaká deka, takže pro jaro je jasný cíl zformovat tým a zachránit se v soutěži.

 

FOTO: WWW.SK-TURANY.CZ