Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhovor: Lukáš Kučera

20. 6. 2013

Rozhovor Lukáš Kučera

kaci-2.jpg

Přezdívka: Kači

Datum narození: 20.12.1987

Hráčská kariéra: FC Sparta Brno do 2007, FC Slovan Rosice, SK Chrlice

Oblíbený klub, hráč: Juventus Turín, Pavel Nedvěd

kaci-3.jpg

Jak si se do Zastávky dostal?

Před zimní přípravou mi volal Michal Benko, že jde trénovat Zastávku. Říkal mi, že jdou i kluci, s kterými jsem hrával v dorostu Sparty. Byli jsme na prvním tréninku, partie v Zastávce byla v pohodě a hodně se mi líbilo zázemí, které tu je, tak jsme se domluvili.

Jsi zde na hostování do konce sezony, nebránil by ses třeba případnému prodloužení hostování o další půl sezonu?

kaci-7.jpgUvidím, co se bude v letní přestávce dít v Rosicích a podle toho se rozhodnu. Rád bych tu ještě ale zůstal.

Po svém zimním příchodu do našeho týmu, si se stal oporou mužstva. Tvoje bilance hovoří jasně = 12 zápasů / 8 branek. Záchrana po remíze ve Slatině je jistá. Jak bys zhodnotil jarní sezonu z pohledu Zastávky v I.B třídě?

Až na pár zápasů, které jsme nezvládli, jak herně, tak i výsledkově jsme cíl splnili a zachránili se v 1.B třídě.  Trošku jsem doufal a věřil, že to bude dřív, ale nakonec to kluci zvládli remízou ve Slatině.  Co mě překvapilo, byla vyrovnanost soutěže. V podstatě se dalo vyhrát i prohrát skoro s každým týmem. A jak mi rád připomíná Laďa Rousek, tak za půlku branek vděčím jemu

Jak se ti v Zastávce líbí a co říkáš na podmínky, které tu mají hráči k dispozici?kacsi-7.jpg

V Zastávce se mi líbí, je tu dobrá parta, trenér a lidi, kteří se tu o fotbal starají, vytvářejí na tuhle soutěž podle mě výborný podmínky. Dvě travnatá hřiště, umělá tráva, sauna a tělocvična mluví za vše.

Do Čechie si přišel v zimě z Chrlic, padlo nějaké hecování mezi spoluhráči. Ve vzájemném utkání si neskóroval, ale byl jsi vyloučen. Jak na tento zápas vzpomínáš? Byly to velmi důležité 3 body do tabulky.

Samozřejmě hecování  před zápasem proběhlo s mým kamarádem Dušanem Haraštou z Chrlic, který tak moc brečel u rozhodčího, až jsem dostal druhou žlutou a šel ven.   Takže má u mě vroubek. Ještě, že to kluci zvládli a nakonec vyhráli. Byl to asi nejdůležitější zápas na jaře a bohužel mi moc nevyšel…

kaci-6.jpg

Co říkáš na situaci rosického fotbalového mužstva, které po 2. letech v MSFL padá do divize? Chtěl by ses poprat o místo v sestavě v letní přípravě?

Myslím, že i když je to pro všechny momentálně zklamání, tak nakonec je to asi ideální soutěž, jak pro kluky, tak i pro vedení Rosic. Pokud v Rosicích zůstane farma se Znojmem, tak bych ještě rád zůstal alespoň půl roku v Zastávce a třeba se pokusit být konečně na druhé straně tabulky než jsme teď.

Foto: www.skzebetin.almadeo.cz, skturany.rajce.idnes.cz