Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhovor: Antonín Lukáš

25. 1. 2012

Rozhovor:  Antonín Lukáš

vojkovice.jpgMinidotazník:
Hudba: The Beatles, Abba
Nápoj: Cola, Káva
Jídlo: Steak
Oblíbený hráč: Faketi - bývalý hráč  Interu Milán
Oblíbený klub: Zbrojovka Brno, Olomouc
Volný čas: Celý život jsem věnoval sportu, tak se to teď snažím vracet rodině

Jak jste se v Zastávce ocitl, kdo Vás kontaktoval a jak se vlastně takový přesun udál?
Tak bylo to zřejmě na základě kontaktů Petra Soustružníka a Petra Hovězáka, kteří spolu mluvili. Pak mě vlastně kontaktoval Peťa Hovězák, domluvili jsme si schůzku, kam Petr dorazil i s místopředsedou klubu panem Petrem Pospíšilem. Předběžně jsme se nějak dohodli. Měli jsme tři dny na rozmyšlenou. Všechno pak prakticky rozhodl jeden telefonát za 2 až 3 dny, kdy jsme si řekli své představy, obě strany na to kývly a tím se vlastně udál můj přesun do Zastávky.

Můžete se fanouškům nějak blíže představit?
Bydlím v Brně, jsem ženatý, pracuji jako učitel

vojkovice.jpgKde jste s fotbalem začínal a za které kluby jste hrál?
S fotbalem jsem začínal v roce 1959 ve Startu Brno, jinak jsem dále nastupoval za ZKL Brno, Dukla Tábor, Zbrojovka Brno, Bystrc, Kupařovice.
FOTO:WWW.SKVOJKOVICE.COM

Kdy jste začal s trénováním a kde všude jste trénoval?
S trénováním jsem začal v roce 1991 v Bystrci, kdy jsme postoupili do divize. Poté to byla celá škála týmu, naposledy to byla Moutnice, dříve Mokrá, Vojkovice, Rajhrad, Zbýšov, Rosice, Líšeň.

K týmu společně s Vámi přišel i pan Karel Hruška, který zde dříve hrál a místní podmínky zná, jak zatím probíhá spolupráce mezi Vámi?
Spolupráce je velmi dobrá, já jsem spokojen, vždycky tvrdím, že je dobře, že u týmu je někdo z místních lidí, který zná prostředí, kluky i podmínky. Můžu se na něj spolehnout.

Setkal jste se někdy se zastáveckou kopanou, nebo je tohle vaše první zkušenost?
Zastáveckou kopanou znám, díky tomu, jak jsem již zmiňoval, dříve jsem trénoval Rosice nebo Zbýšov a ta rivalita tady byla a je. Trénoval jsem Miloše Hajdina i Vladimíra Rouska, i když kluci byli samozřejmě ještě hodně mladí. Navíc jsem vedl tým Vojkovic, který hrál se Zastávkou stejnou soutěž, takže do styku s místní kopanou jsem přišel už dříve.

Jak probíhá zimní příprava?
Byl jsem domluvený, že nastavíme nějaké podmínky, které zatím probíhají tak jak mají. Příprava trvá 3 měsíce, takže jak proběhla, se ukáže až po prvních 3-4 kolech.  Trénujeme 3 krát týdně (2 krát venku + 1 krát hala). Plně využíváme umělou trávu a k výběhu využíváme místní lesopark. Takže zatím příprava probíhá tak jak má

Program přípravných utkání?
Přípravná utkání máme domluvená zatím 3. Čtvrté utkání bychom chtěli sehrát 14 dní před začátkem jarní sezony. Zatím jsou jistá utkání s Náměští n/ Osl. (1. A třída Vysočina), Tatranem Bohunice (divize) a Čebínem (1. A třída).

Jaké budou případné změny v kádru?
Z hostování se vrací Honza Matouš, který nastupoval ve Zbýšově. Michal Zhoř se vrací, který byl zaneprázdněn prací. Jirka Císař je na přípravě ve Zbýšově a jsme s ním domluvení, že pokud bude mít o něj Baník zájem, tak tam taky na hostování zůstane. Další hráči jsou v jednání.

Pozn. redakce: Jeden příchod do naší kabiny se již udál. Na jeho jméno a rozhovor s tímto hráčem si musíte počkat do příští středy, tak se nechte překvapit.

Co říkáte na zázemí, které poskytuje náš fotbalový stadion?

Zázemí je velmi pěkné. Díky umělé trávě, hale a okolí si myslím, že je na velice dobré úrovni.

Každý trenér chce hrát s mužstvem co nejvýše v tabulce. Jaké vyhlídky má podle vás naše mužstvo na konci jarní části, s jakým cílem jste do Zastávky přišel?
Věděl jsem do čeho jdu. Vím, že ten potenciál tady je. Samozřejmě je k tomu potřeba trochu toho fotbalového štěstíčka, ale jsem přesvědčen v tom, že to místo v tabulce, kde se momentálně nachází Zastávka je v možnostech a schopnostech týmu být určitě výš v tabulce. Je potřeba do toho dát trochu víc toho srdíčka a určitě to půjde.