Jdi na obsah Jdi na menu
 


Premiérový rozhovor dívky z našeho fotbalového týmu

K dalšímu rozhovoru pro naše webové stránky jsem si vybral mladou slečnu, která hájí barvy našeho ženského fotbalového týmu hrající brněnskou ligu malé kopané. Jde o Táňu Nováčkovou, která je pílířem zadních řad ženského týmu.

tana3.jpgTáňa Nováčková

Datum narození: 12. 12. 1988

Minidotazník

Oblíbený nápoj: pomerančový džus
Oblíbené jídlo: tortilla s kuřecím masem
Oblíbený klub a hráč: FC Barcelona, Lionel Messi
Oblíbená hudba: Wanastowi vjecy, Daniel Landa
Oblíbené číslo: 12

1) Kdo tě k fotbalu přivedl a kde to bylo?
Často jsme s kamarády hrávali fotbálek jen tak pro zábavu na ulici a mě to v té době chytlo natolik, že mi to nedalo, a se souhlasem trenéra jsem začala chodit ve Zbraslavi na tréninky s místními žáky. Kluci ani trenér s tím naštěstí neměli problém, takže jsem s nimi nakonec odehrála pěkných pár roků
. tana2.jpg

2) Tento druh sportu je spíše brán jako chlapský sport, i když ženské soutěže jsou hodně populární například v Německu, Švédsku nebo USA. Proč sis vybrala zrovna fotbal a ne nějaký typický ženský sport?
Nikdy mi nevadilo, že to není zrovna typický ženský sport. Prostě jsem od začátku věděla, že mě to baví a že se chci tomu věnovat. Fotbal hraju už 12 let a za žádný jiný sport bych ho nevyměnila
.
p1010097.jpg
3) Můžeš fanouškům popsat svoji hráčskou kariéru?
Začínala jsem ve Zbraslavi, kde jsem hrála za žáky pět let, za kluky jsem pokračovala i rok v dorostu. Pak jsem odehrála sezónu za dorostenky v 1. FC Brno a poslední roky jsem hrála za ženy v Rapoticích.

4) Jak vzpomínáš na tvé působení v Rapoticích?
Na Rapotice vzpomínám opravdu ráda. Hrávala jsem tam na postu stoperky, což zas byla pro mě nová zkušenost. Začátky v soutěži sice byly občas o nervy, ale o to větší radost byla vždy z urvaného bodíkuhttps://s-static.ak.facebook.com/images/blank.gif. Když jsem dostala nabídky od jiných týmů jít hrát vyšší soutěž, měla jsem opravdu velké dilema, ale jsem ráda, že jsem nakonec zůstala.p1010106.jpg

5) Po rozpadu Rapotic jste se s holkama rozhodovali co dál, jak vlastně vznikl nápad začít hrát fotbal v Zastávce?
Hledaly jsme nějaké řešení, abychom nemusely skončit s fotbalem úplně. Naštěstí se nám podařilo dohodnout se s vedením Zastávky, které nám nabídlo hrát pod Čechií malou kopanou, což bylo pro nás, i vzhledem k našemu počtu, ideální.
tana-primak.jpg
6) Jak hodnotíš podmínky, které tady v Zastávce máte?
Myslím, že nejen já, ale i celý náš tým je tady spokojený. Máme tu dobré zázemí a trpělivé trenéry, kteří to s námi nemají občas zrovna jednoduché.