Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předsezonní rozhovor s trenérem A mužstva

23. 3. 2013

Předsezonní rozhovor s trenérem A mužstva, jarní sezona startuje

benko.jpgMuži A nastoupí příští sobotu 30. března v prvním jarním kole na horké půdě brněnské Moravské Slavie. Proto jsem poprosil o krátké zhodnocení zimní přípravy nového trenéra A mužstva pana Michaela Benka.

 

Pane trenéra jak hodnotíte zimní přípravu?

Zimní přípravu hodnotím velice kladně, a touto cestou musím poděkovat vedení, za podmínky, které mi vytvořilo. Využívali jsme umělou trávu, halu, posilovnu, saunu a výběhy po okolí. Sehráli jsme 6 přípravných utkání a kvůli klimatickým podmínkám nám ještě odpadlo utkání s Čebínem. Také se nám podařilo přivést posily, které jsem si přál, a tito hráči skvěle zapadli do kolektivu. Rovněž mně potěšila tréninková chuť, píle a účast hráčů na trénincích.

p1070620.jpg

 

Který přípravný zápas byl nejlepší a který nejhorší, z hlediska výkonu celého mužstva. V přípravě jste nastoupili jak proti papírově siným (Bohunice), tak i slabším soupeřům (Březník)?

Suverénně nejlepší utkání jsme odehráli proti Kohoutovicím (1.B), naopak nejhorší výkon jsme předvedli s Kuřimí (KP), která značně posílila, a bylo znát, že jsou trošku jinde. Slabší soupeře (Nikolčice, Vilémovice a Březník) jsme výrazně přehráli a rozdíl ve skóre mohl být v těchto utkáních mnohem větší.

 

Jaké změny se udály v zastávecké kabiny během zimní přestávky?

Přišli: Lukáš Herman (Bořitov 1.A, host. z Líšně), Lukáš Kučera (Chrlice 1.B, host. z Rosic), Jan Reiter (Chrlice 1.B, host. z ČAFC Židenice).
Tito hráči působili v minulosti ve vyšších soutěžích a všechny 3 jsem již trénoval, takže jsem o ně velmi stál. Dále se k mužstvu připojil Miloš Hajdin, který projevil zájem opět hrát za Čechii. Pouze mně mrzí, že se mi nepodařilo přemluvit Jirku Císaře, jenž s námi sice trénuje, ale vyslovil přání hrát na jaře v Žádovicích u Kyjova. Tradičně se s námi připravovali také nadějní dorostenci Petřivalský, Zoblivý a Brychta, kteří budou dostávat šanci i na jaře.

p1060809.jpg

 S jakým umístěním budete spokojen na konci sezony?

Já budu spokojen s takovým umístěním, které bude znamenat naprostou 100% záchranu pro Čechii, tzn. 11. místo a výš.

 

První ostrý zápas odehrajete v posledním březnovém víkendu na hřišti MS Brno, jak vidíte naše šance a co očekáváte od soupeře, který je po podzimu na 3. místě tabulky?

MS Brno je na úvod soutěže velice těžký soupeř. V zimní přípravě měli velmi dobré výsledky a posílili se o několik zkušených hráčů. Největší jejich oporou je velezkušený Milan Macík s ligovými zkušenostmi nejen u nás, ale i ve Slovinsku. MS Brno je hlavně dobře fungující a zabezpečený klub, jejichž A mužstvo předvádí kvalitní kopanou a pozor si musíme dát především na standardní situace, ze kterých dávají spoustu branek. V naší situaci si ale nemůžeme vybírat, a musíme se pokusit bodovat i na hřišti takto silného soupeře, pomýšlejícího na postup.

p1060844.jpg

 AKTUÁLNÍ SOUPISKA A MUŽSTVA PRO JARO 2013

Brankáři: Galetka Karel, Soustružník Pavel
Obránci: Ištok Miroslav, Herman Lukáš, Kučera Lukáš, Hovězák Martin, Bohuslav Jan (C), Hajdin Miloslav, Stehlík Luděk, Petřivalský Milan
Záložníci: Maňásek Martin, Reiter Jan, Pospíšil Zdeněk, Pohl Jakub, Švarc Tomáš
Útočníci: Rousek Vladimír, Kadlčík Michal, Stromecký Roman

Přišli: Lukáš Herman (Bořitov 1.A, host. z Líšně), Lukáš Kučera (Chrlice 1.B, host. z Rosic), Jan Reiter (Chrlice 1.B, host. z ČAFC Židenice)