Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předsezonní rozhovor s trenérem A mužstva mužů Markem Pavlíkem

10. 8. 2011

Rozhovor před novým fotbalovým ročníkem 2011/2012 s trenérem A mužstva Markem Pavlíkem

1. Jak hodnotíš průběh a vůbec celou letní přípravu?

Letošní letní příprava byla zcela specifická a odlišná od všech předešlých. Naše hřiště prochází nutnou rekonstrukcí a od 25.6. do 20.8. se zcela uzavřelo. Díky tomu odehrajeme i první mistrovské utkání v Ořechově. Celá příprava probíhala převážně v lese a na našem malém hřišti na futsal. Letos byla příprava společná pro A i B muže a zapojilo se do ní cca 30 hráčů.


2. Jak bys zhodnotil v kostce všechna přípravná utkání?

I díky uzavřenému hřišti jsme odehráli pouze 3 utkání. První utkání (s Rapoticemi 1.A tř., 2 : 2) jsme odehráli skoro v kompletním složení a také to bylo z naší strany nejlepší utkání. Druhé utkání nám vůbec nevyšlo (10:0 prohra s Bohunicemi – divize) a omluvou není ani absence 7 hráčů A mužstva. Poslední utkání jsme odehráli  (Bosonohy  5 : 5, 1.A tř.) opět v kombinované sestavě, ale soupeř byl na tom díky dovoleným podobně. Opět se potvrdilo, že v letní přípravě na této úrovni jsou přípravná utkání pouze zpestřením tréninku a někdy je velký problém sehnat 11 hráčů.


3. Jaké jsou změny v kádru?

Změny jsou opět minimální. Odešli Matouš a Císař J. (oba půlroční hostování Zbýšov – krajský přebor) a nepřišel nikdo. Do přípravy se zapojili pouze vycházející dorostenci (Chačatarjan D. a Ambrož). Opět budou dostávat šanci místní hráči. Letos měl velmi dobrou přípravu  Císař P. z B mužstva, který si svým přístupem řekl o přeřazení do A mužstva a já doufám, že na tom budou podobně s přístupem i další hráči a hlavně právě končící dorostenci. Kostru týmu budou tvořit zkušení třicátníci (Mrázek, Hajdin, Kadlčík, Fousek, Rousek V.) doplnění mladými hráči.  


4. Koho tipuješ na vítěze a největšího soupeře v boji o čelo tabulky?

Letos bude soutěž velmi vyrovnaná a díky 5 novým týmům určitě zajímavá. Velmi silné budou určitě Rosice B a Tasovice B. Pokud se bude vyvarovat výkyvů, tak velmi silný je Únanov a Moravská Slávia. Dalším týmem bojujícím na čele by mohly být ambiciozní Cvrčovice s řadou brňáků.


5. Jaký je cíl pro nadcházející sezonu?

Cíl je stále stejný. Snažit se hrát atraktivní útočný fotbal a pohybovat se v přední části tabulky. Pokusit se postupně zabudovat do týmu další dorostence, kteří by se měli rozkoukat v B mužích a potom plynule přejít do A mužstva.

6. Jak hodnotíš nastálou situaci, kdy jste nuceni odehrát první domácí zápas na neutrální půdě v Ořechově?

Celé loňské jaro jsme se vymlouvali na špatný stav našeho hřiště a těšili se na venkovní zápasy. Z tohoto pohledu to pro nás žádná velká změna nebude a když hráči vidí jak se hřiště v Zastávce postupně zlepšuje, tak doufám, že o to víc se budou chtít ukázat v dalším domácím utkání. 


7. Co čekáš od Únanova v sobotním zápase?

Minulý rok jsme propadli pouze v jediném zápase a to právě s Únanovem, který nás jasně přehrál 5 : 0. Zbylé zápasy jsme prohráli po individuálních chybách nebo naší špatnou koncovkou, ale Únanov byl jediný tým, který byl jasně lepší než my. Proto očekávám kvalitní utkání, kde se budou obě mužstva snažit o útočný fotbal a padne hodně branek.