Jdi na obsah Jdi na menu
 


Před sezonní rozhovor s trenérem B mužstva Petrem Smištíkem

13. 8. 2011

Předsezonní rozhovor s trenérem B mužstva

 

Představujeme: Petr Smištík

Datum narození: 31. 7. 1972

 

Minidotazník:

Hráčská kariéra: od žáků až do dospělých Střelice u Brna

Trenérská kariéra: necelé tři sezony jako asistent trenéra a následně rok jako hlavní trenér - Střelice u Brna, 2 roky jako trenér - Popůvky

Oblíbený klub: Vyhraněný klub nemám, ale mám rád anglický fotbal

Oblíbený hráč: Líbi se mi Paraguajský hráč Peréz

Hudba: Rock

Nápoj: Sodovku, pivo nepiju, takže radši si dám něco tvrdšího :-)

Jídlo: Česká kuchyně (knedlo,zelo, vepřo…)

  

Jak jste se do Zastávky dostal ?

Tak znám se s Mírou Zezulou, který mě tak dá se říct nakopl ještě v době mého působení v Popůvkách, kdy Zastávka spadla z okresního přeboru, Míra se mě zeptal, jestli to sem nechci jít zkusit, slovo dalo slovo a dá se říct že za 20 minut nebylo co řešit, hned jsme se s předsedou domluvili a bylo.

Jak hodnotíte ten rok v Zastávce?

Když pominu ty krušné začátky, kdy jsme tým skládali jak puzzle, prosili, přemlouvalia snažili se to nějak dát dohromady, tak si myslím, že to celkem šlo tak  50 na 50.

Jak byste zhodnotil loňskou první sezonu u B mužstva?

Loňská sezona byla pro mě vcelku zklamání, skončili jsme až na 10. místě ze ziskem 32 bodů ve III. Třídě což je špatný výsledek, ale musíme příhlednou ke stavu mužstva, které jsem přebíral v absolutně dezolátním stavu a můžu říct, že ten tabulkový výsledek odpovídal tomu co tady bylo.

Co byste řekl k letní přípravě?

Letní příprava dopadla k mému údivu velice dobře. Trénovalo se 12-15 lidech 2-3krát týdně.

Zápasy - letní příprava?

První zápas v Lukovanech: tak narazili jsme na kvalitativně horší celkem, šlo se z tvrdé přípravy, vyhráli jsme 4:2, takže taková celkem spokojenost na to že byl první přípravný zápas. Lukovany byly dobrý tým. Druhý zápas jsme hráli v Popůvkách, tam už nás čekal kvalitnější soupeř. Tam jsme postavili mančaft tak, že by to tak mohlo jít i v mistrovských utkání a musím říct, že to byl kvalitní fotbal a přesně nějak tak bych si to představoval. Vyhráli jsme 5:1. Ve třetím zápase jsme zajížděli do Senorad. Domácí Sokol bych označil za nadrůměrný tým okresní přeboru. Hráli jsme v ne nejlepším sestavě. Byli jsme trošičku oslabení, ale nebyli jsme produktivní a soupeř nám prakticky z každé střely dal branku.

Změny v kádru?

Tak jedná se především o návraty z hostování: Sláma Jan – Babice u Rosic, Hampl Radim – Zakřany, Kaňa Michal – Zakřany, Hovězák Martin se vrací po dlouhé době a chce to zkusit kádr doplnili šikovní dorostenci. Navíc z Rosic přišel mladý Tomáš Nováček na hostování a Tomáši Enžlovi bylo prodlouženo hostování rovněž z Rosic. Jako další hráč přišel Bob Kincl, který je hráč Bosonoh, ale poslední 3 roky hrál v Popůvkách. Bob je velká posila. Podařilo se nám ho sebrat Popůvkám na poslední chvilku. Bohužel na posledním tréninku se zranil a nejspíš do prvního kola nenastoupí což je velká škoda a velké oslabení. Jsem rád , že tu máme  hráče jako je Petr Císař možná třeba i časem Radim Hampl, i když to tu dlouho nebylo, kteří jsou schopni když ne pomoct, tak alespoň nakouknout do A mužstva což je dobře a B mužstvo tak plní svoji funkci jak má.

V sobotu hraje Béčko ve Zbýšově s jakou taktikou do zápasu půjdete?

Loni jsme ve Zbýšově na podzim 3:1 vyhráli, tak začneme stejně. To znamená zezadu zajištěná obrana, uvidíme s čím příjdou domácí, dáme nějakou branku a doufám, že přijedeme domů s plným počtem bodů.