Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ohlasy po postupu do I.A třídy, fotografie, videa

16. 6. 2015

p6060155.jpg

Sobota 6.6.2015 se zapíše tučným písmem do historie zastávecké kopané. Postup do vyšší soutěže o který se pokoušelo nemálo generací se stal pravdou. Mužstvo vedené trenérem Tadeášem Szypulou vyhrálo 2 kola před koncem soutěže I.B třídu sk. B. O postupu se na různých webech již napsalo mnoho a určitě se ještě něco psát bude. V tomto článku na toto navážeme. Rozeslalo se několik otázek několika hráčům, aktérům zmíněném utkání, bohužel oslavy byly nejspíš tak dlouhé, že odpovědí moc nepřišlo. Utkání s Kounicema zhodnotil nejmladší hráč A mužstva Laďa Brychta, který vstoupil do kategorie mužů na podzim a předváděl po celý tento fotbalový ročník kvalitní výkony. Přesun se mu více než povedl. Dalším hodnotícím bude kapitán mužstva Honza Bohuslav, který ovšem na tomto utkání osobně nemohl být, protože si plnil povinnosti z pozice svědka na svatbě. Nicméně rovněž odehrál většinu utkání po celou sezonu a o postup se rovněž pral. V poslední řadě je taktéž potřeba hodnocení brankářské dvojky, útočné trojky a předsedy klubu Petra Hovězáka.

p1140781.jpgLadislav Brychta:

Jak bys zhodnotil víkendový zápas s týmem Horních Kounic?

Myslím, že všichni můžeme hodnotit zápas jen kladně. Výhrou jsme potvrdili první místo a postup do I. A třídy.

Jak probíhala oslava po zápase?

Dá se říct že vypukla hned po závěrečném hvizdu a pokračovala až do ranních hodin. Blíže nebudu rozvádět laugh

Co Vám trenér Szypula říkal po utkání v kabině?

Nějak si nevybavuji jestli bylo vůbec něco řečeno, snad to že to bylo dobrý a že jdem slavit smiley.

Honza Bohuslav, kapitán A mužstva:

p1140860.jpgJsem rád, že po výborném podzimu a ne zrovna povedeném jaru, jsme to dotáhli do postupového konce. A že jsme nezklamali fanoušky, trenéra, vedení a hlavně sebe. Že se ta celoroční dřina a touha po vítězství zúročila. Že se konečně po mnoha letech povedlo postoupit a mohl jsem být u toho. Chtěl bych poděkovat za všechny spoluhráče, vedení za vytvoření dobrých podmínek, který nám tenhle úspěch umožnilo. Bohužel jsem nemohl být přítomen na utkání v Kounicích, kde se o postupu rozhodl. Ženil se můj nejlepší kamarád, takže jsem mu to musel dosvědčit. Nicméně informace z utkání jsem měl hned z první ruky, o každé brance jsem hned věděl, takže o poločase jsem už pomale slavil. Co se týče oslav? Tak ty budou určitě dlouhý, počítám minimálně do zakončení sezony. Tímto bych chtěl všechny fanoušky Zastávky nás dorazí podpořit na poslední dvě kole, hlavně na to poslední, aby se s námi mohli podělit o oslavy a společnou radost. Snad bude otevřen autobus, abychom mohli vyjet do ulic laugh.

p6060147.jpgPetr Hovězák, brankář A mužstva

Jak bys popsal cestu z utkání v Horních Kounicích?

Jednou větou, úžasný zážitek, a ta cesta autobusem laugh

S čím půjdete do posledních dvou utkání sezony?

Jelikož máme mládež pod jiným názvem, nemůžeme použít dorostence, tak nastoupíme v plné sestavě. Samozřejmě budeme chtít naplno bodovat.

Jsou v plánu ještě nějaké oslavy, např. po posledním zápase rozloučení s fanoušky?

Zápas s Pohořelicemi pojmeme jako domácí oslavy postupu i loučení s některými hráči, poté následuje ukončená týmů dorostu, mužů a žen. Na tento zápas jsme připravili překvapení pro diváky a to vstupné zdarma.

Jak moc sis z pozice vedení a ostatnách oddychl, když už bylo jasné, že Vám postup nikdo nevezme. Přece jenom po 51. letech se postupuje do A třídy, co to pro tebe znamená?

Já osobně strašně a nahradilo to moje loňské zklamání. Je to pro mě takové zadostiučinění za tu práci, kterou kolem toho máme. Není to vůbec jednoduché dát všechno dohromady, aby to fungovalo, protože všichni to děláme po zaměstnání a z lásky k fotbalu. Tímto Všem kteří jsou součástí tohoto úspěchu děkuji za práci kterou odvádějí a doufám,že budeme pokračovat v tomto složení i nadále.(i když se někdy neshodneme) indecision

Vím, že ještě není sezona zdaleka u konce, nicméně jaké budou plány na sezonu novou?

Nějaké doplnění musí proběhnout z důvodu končící kariéry některých hráčů. Ale hlavně začneme řešit zapojení našich dorostenců, kde díky kvalitní práci trenérů mládeže máme z čeho brát. Je vidět,že když to má hráč v hlavě v pořádku, zázemí v rodině tak přechod do mužů není takový problém a rozdíl. Zdárná ukázka je po dlouhých letech Laďa Brychta, kterého doufám budou  následovat další mládežníci v hojném počtu. Realizační tým doufám zůstane pohromadě (trenér Szypula pokračuje, se Zdeňkem doufám taky, ještě jsme  o tom ale nemluvili) a tímto jím děkuji za odvedenou profesionální práci kterou odvádí jak na tréninku, tak při zápasech.

Závěrem bych chtěl ještě jednou moc poděkovat všem fanouškům, hlavně sponzorům za podporu a především obci Zastávka za dlouhodobou výbornou spolupráci. Všichni jste nám velmi pomohli dosáhnout tohoto cíle a tím je postup do I.A třídy.

VIDEA Z CESTY DOMŮ A OSLAV NA STADIONU ČECHIE:

 

Náhledy fotografií ze složky 25. kolo 14/15: H.Kounice-MUŽI A 1:4