Jdi na obsah Jdi na menu
 


Minirozhovor: Roman Stromecký

23. 4. 2012

Minirozhovor: útočník dorostu Roman Stromecký

Skončila ti hokejová sezona a nyní válčíš ve fotbale, můžeš fanouškům představit, jak probíhá tvůj sportovní rok, co se týče hokeje a fotbalu?

Tak je to nabitý. V polovině května většinou začíná letní příprava, která trvá asi 2 měsíce. Po ní je necelý měsíc pauza, takže je někdy těžký udržet se v kondici. Pak už se začíná trénovat na ledě, a pokud nepočítám nějaké přestávky, tak se hraje až do konce března. Na ledě jsem asi 4-5 týdně, tak toho mám ke konci sezóny plný zuby. Co se týče fotbalu, jsem rád, že za Zastávku můžu nastupovat. S trenérem se vždy domluvím a kluci jsou dobrá parta, takže se rád vracím. 

V minulém kole jsi nastoupil v útoku v zápase dorostu proti Židenicím, ve kterém jsi vstřelil 4 branky, jak se ti hrálo a čím to, že jsi vstřelil 4 branky?

Na hrotu útoku se mi hraje dobře. Kluci dávají dobrý dlouhý míče do prostoru. Ty góly byly především po dobré práci spoluhráčů. Dalo by se říct, že jsem je dával do prázdné brány.

Vstřelil si 7 branek za 3 zápasy, bereš sebe jako kanonýrka? Co od tebe trenér vyžaduje na hřišti?

Je hezký, že to tam padá, ale považovat se za kanonýra po 3 zápasech je brzy. Důležité je, že vyhráváme a nezáleží na tom, kdo ty branky střílí. Trenér po mně vyžaduje především tlak a tah do brány.

Jak zatím hodnotíš průběh podzimní sezony?

Tak zatím jsme posbírali 7 z 9 bodů, což je pro začátek dobré. Po konci podzimu, jsme byli ve středu až spíše konci tabulky. Musíme pokračovat v dobrých výkonech a nemyslet si, že to půjde samo a myslím, že máme na to přiblížit se ke špici tabulky.