Jdi na obsah Jdi na menu
 


Minirozhovor: Patrik Tribula

Minirozhovor Patrik Tribula

(rozhovor byl součástí zápasového buletinu k utkání A mužstva proti Družstevníku Práče)

p1040484-----kopie.jpgPár otázek jsem položil útočníkovi starších žáků, který v jejich posledním utkání nastřílel ve druhém poločase hattrick a pomohl tak týmu k získání alespoň cenného bodíku. Patrik je sice hráč žáků, ale pravidelně pendluje mezi jeho týmem a týmem dorostu.

 

 

Od začátku sezony trénuješ s dorostem, rozhodl ses tak sám, nebo si byl někým do této pozice tlačen? Jak bys porovnal trénink žáci/dorost?

No nejdříve se mi za dorost moc chodit nechtělo, ale pak jsem pochopil, že to bude jen pro moje dobro, tak jsem začal. Mezi tréninky je docela podstatný rozdíl v náročnosti, technice. Je to prostě o třídu výš.

 

Jaký vidíš rozdíl mezi zápasy dorostu a žáků?

Rozdíl je opravdu veliký, sice jsem toho za dorost zase tolik neodehrál, ale stačilo mi těch zkušeností, abych poznal, že ten rozdíl je obrovský. Hlavně jde o rychlost hry, o souboje, o tvrdost…

 

O víkendu jsi vstřelil hattrick za starší žáky proti Židenicím. Čím to je, že ti to v poslední době tak střílí?p1040022.jpg

V první řadě góly nedávám já, ale celý tým. Takže se to netýká jen mě, ale kluků, kteří mi pomohou šance vytvořit. Moji povinností z pozice útočníka je tyto šance přetavit v branku… S fotbalem mám nyní jasno. Předtím jsem ho moc nebral, ale teď po přípravě s dorostem jsem dostal obrovskou chuť, chce se mi a snažím se fotbalem bavit.