Jdi na obsah Jdi na menu
 


EXKLIZIVNÍ rozhovor trenéra Marka Pavlíka pro portál jmfotbal.cz po zápase v Tuřanech !!!

11. 9. 2009

Marek Pavlík: Hlavním favoritem jsou Vojkovice

Marek Pavlík, trenér Zastávka

Trenér Zastávky Marek Pavlík byl v minulém kole v Tuřanech velice blízko vítězství. V posledních sekundách vzrušujícího zápasu se však tuřanský kanonýr Smetana postaral o remízu a Zastávku obral o dva body. Přesto mladý kouč Zastávky, které nová sezona prozatím nevychází podle jejích představ, nevěšel hlavu. "Doufám, že až se nám vyprázdní marodka, dostaneme se v soutěži na třetí, čtvrté místo, " říká odhodlaně.

Jak hodnotíte představení Vašeho týmu proti Tuřanům?
S výkonem jsem byl spokojený. Po dlouhé době se nám podařilo skloubit nasazení a fotbalovou kvalitu dohromady. Zatím máme v sezoně trochu smůlu, máme hodně zraněných. V prvních třech zápasech sezony nám chybělo až sedm hráčů. Do sestavy proti Tuřanům se nám už dva kluci začlenili, ale zase chyběl kvůli červené kartě Prokeš a další dva hráči se nám zase zranili. Ovšem hráči, kteří v Tuřanech nastoupili, podali výborný výkon.

Jste spokojený s bodem z Tuřan?
Samozřejmě nejsem. Hraje se o tři body. O výhru jsme přišli až v poslední minutě ze standardní situace. Remíza je pro nás ztráta.

A váš vstup do sezony?
Vstup do sezony se nám bohužel nepovedl, ale už v loňské sezoně jsme měli po pěti kolech tři body a byli jsme poslední. Nakonec jsme skončili třetí. Doufám, že až se nám vyprázdní marodka, dostaneme se v soutěži na třetí čtvrté místo.

O koho se v týmu opíráte?
Poslední dva roky patřili mezi naše nejlepší hráče Martin Sláma a Vladimír Rousek. Bohužel nám tito dva hráči zatím kvůli zranění dlouho chyběli. Po jednom tréninku hrál v Tuřanech Sláma, který byl mimo čtyři měsíce, a po půl roce naskočil v Tuřanech na deset minut Rousek. Doufám, že jim zdraví dovolí hrát v dalších zápasech čím dál více minut.

Kde má Váš tým silnou a slabou stránku?
Máme větší kvalitu v ofenzívě. Dáváme hodně branek. S defenzívou je to už horší, dost branek dostáváme. Snažíme se hrát ofenzivní fotbal, ale příliš často inkasujeme.

Jak se podle Vás soutěž vyvíjí?
Překvapily mě výsledky Jaroslavic - minulou sezonu se zachránily snad v posledním kole. Slyšel jsem ale, že Jaroslavice mají pět nových hráčů ze Znojma. Jinak si myslím, že soutěž bude velmi vyrovnaná a hodně týmů bude hrát o postup.

Kdo konkrétně by měl k favoritům soutěže patřit?
Jednoznačně Vojkovice, které posílily a kterým střed zálohy hraje Zdeněk Valnoha. Vojkovice by měly být jasný kandidát na postup. Velmi příjemně mě překvapil Újezd, který nehraje špatně. Jaroslavice už mají také hodně bodů a doufám, že se do zimy protlačíme na přední umístění i my.

Jací hráči v I.B skupině B vynikají nad ostatní?
Jednoznačně Vacek z Vojkovic. A když byl zdravý, tak náš Laďa Rousek. Snad se Laďa dostane do své někdejší formy. Tihle dva vyčnívají, hlavně v ofenzivní činnosti.

Chtěl byste trénovat vyšší soutěž?
Před dvěma lety jsem si udělal UEFA A licenci. Ovšem vzhledem k tomu, že mám tři malé kluky, tak nemám vyšší ambice. Současně zvládám trénovat Zastávku a také předpřípravku ČAFC Brno, což mi dnes vyhovuje. Spíše ale směřuji k tomu, že bych se chtěl věnovat trénování svých kluků v Čafce.

 

zdroj: www.jmfotbal.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář