Jdi na obsah Jdi na menu
 


David Strnad "Po celém víkendu samozřejmě únavu cítím, ale když fotbal máte rádi, tak je únava vedlejší."

15. 5. 2014

Rozhovor: David Strnad

p1130231.jpgTalentovaný hráč a bojovník, který za víkend odehraje až 3 zápasy byl vybrán k dalšímu rozhovoru pro zastávecký fotbalový web. David dojíždí na tréninky do Brna, kde nastupuje na střídavý start za žákovské družstvo Tatranu Bohunice. Současně hraje za starší žáky Kahanu a nastupuje rovněž za dorost Kahanu v krajské soutěži dorostu.

Přezdívka: PIVSON

Datum narození: 14.7.1999

Oblíbený tým: Arsenal Londýn FC

Oblíbené číslo: 7 nebo 8

Oblíbený hráč: Tomáš Rosický

Volný čas, zájmy: Florbal a tenis

p1130230.jpg

1) Davide, přesto že jsi věkem ještě starší žák, například v zimní přípravě jsi už nastupoval po boku mužů v A mužstvu, jak jsi prožíval tuto možnost?

S mužstvem A mužů jsem absolvoval celou zimní přípravu, takže možnost zahrát si přátelák jsem si velmi užil a poděkovat musím trenérovi, že mi umožnil nastoupit za  A tým. Byla to skvělá zkušenost, která mně určitě něco dala.

2) Co říkáš na nově vzniklý projekt FKM Kahan, za který nastupuješ pod hlavičkou starších žáků a dorostu?

Myslím, že to byl správný krok, který je vidět hlavně u starších žáků. Kdyby se spojení neuskutečnilo, těžko by se jak v dorostu, tak i v žácích dalo dohromady 11 kluků.

strnad4.jpg3) Nastupuješ stále ještě formou střídavých startů za Bohunice v krajském přeboru žáků je to tak? Jakou máte v Brně partu, jezdíš tam sám, nebo ještě s někým?

Ano je to tak. Trénovat chodím spíš s bohunickým dorostem a zápasy teď chodím hrát za žáky (po dohodě s trenéry je hlavním úkolem zachránit žáky v krajském přeboru). Parta je tam velmi dobrá, kluků je zde v dorostu dost. S žáky je to mnohem horší. Na zápasy žáku teď jezdím společně i s Martinem Bílkem z Rosic, a v dorostu se potkávám s Ivošem Kozlem, který na Zastávce taky hrával.

4) Za víkend zvládáš odehrát klidně i 3 utkání. Jak to všechno zvládáš s cestováním mezi zápasy a jak se po nich cítíš? Můžeš fanouškům a čtenářům našeho webu nějak přiblížit jak vypadá tvůj víkend, z hlediska odehraných fotbalových zápasů?

Obzvlášť na jaře je zápasová zátěž dost velká, o víkendu odehraju většinou celé zápasy za žáky Bohunic i Kahanu, plus ještě 20-45 min. za dorost Kahanu. Bohužel se již několikrát stalo, že jsem vzhledem k malému počtu dorostenců musel odehrát celý zápas. Zápasy stíhám díky taťkovi, který mě převáží. Za jeho podporu mu moc děkuju. Po celém víkendu samozřejmě únavu cítím, ale když fotbal máte rádi, tak je únava vedlejší.

5) S mužstvem starších žáků vedete soutěž o 5 bodů před týmem Rosic. Jaký byl cíl vašeho mužstva před začátkem sezóny?

Na začátku sezony jsme doufali, že by jsme se mohli pohybovat na předních příčkách, a jsem strašně rád, že se nám to daří. Máme výborné mužstvo, všichni kluci jsou šikovní a doufám, že první příčku udržíme až do úplného konce. Bylo by to pro mě a pro kluky, co po sezoně končí v žácích, a jdou do dorostu krásné rozloučení s žákovskou kategorii.

strnad2.jpg

6) Na jakém postu nejraději hraješ, za starší žáky jsi vstřelil přes 20 branek, čím to, že jsi tak produktivní?

Hraju tam, kde mě trenér postaví, je mi jedno na které pozici, nejčastěji hraji středního záložníka, nebo staženého útočníka. Jsem moc rád, že jsem dal tolik branek, ale tohle všechno bych nedokázal bez mých spoluhráčů. Nejsem vyloženě koncový hráč, ale dokážu se dostávat do hodně gólových šancí. S jejich proměňování už je to horší. Rozhodně nejsem ten typ, co dá z každé druhé šance gól, ale myslím, že to spoluhráči a hlavně trenéři dobře vědí. V tomto směru jim přeju pevné nervy i v dalších zápasech .

7) Máš nějaký cíl, kam bys to chtěl po fotbalové stránce dotáhnout?

Můj cíl je hlavně zůstat zdravý a udržet si chuť do fotbalu. Co bude dál se uvidí…