Jdi na obsah Jdi na menu
 


David Strnad: Jsem rád, že dostávám příležitost hrávat v základu

29. 5. 2016

Střední záložník Čechie Zastávka David Strnad, nastupuje v jarní části v základní sestavě A mužstva v I.A třídě přesto, že je ještě stále věkěm dorostenec. Skvělým přístupem k tréninku mu trenér Szypula dává šanci a David se snaží odvděčit nejlepším možným výkonem. Rozhovor po utkání se Šlapanicemi si můžete přečíst níže:

strnad.jpgV neděli v utkání proti Šlapanicím si vstřelil svoji první branku v mistrovském utkání v dospělé kategorii. Můžeš popsat, jak tvoje první branka vypadala?

Útočili jsme po pravé straně hřiště a já jsem si ze střední zálohy, naběhl z druhé vlny do vápna a naskočil si na krásný centr. Myslím, že ho tam poslal Jara Oprchal a hlavou skóroval. Škoda, že jsme touto brankou snížili pouze na 1:3.

Jak hodnotíš vystoupení A mužstva v momentálně probíhající sezoně?

Myslím, že na nováčky si v soutěži nevedeme zase tak špatně, i když by to samozřejmě mohlo být ještě lepší. Ale teď na jaře se nám daří, herně to sice není vždy dokonalé, ale měli jsme teď tři výhry v řadě a odehráli jsme velice dobré utkání s Tišnovem, který je v tabulce první. Jen škoda posledního zápasu doma, kde jsme prohráli a to zaslouženě. Doufám, že se z této prohry oklepeme, poučíme se z chyb a navážeme na dobré výkony z předchozích utkání.

V průběhu jarní části sezony si se stal pravidelným členem základní sestavy mužstva. Jak toto možnost hodnotíš a co říká trenér Szypula, předává ti nějaké rady?

Jsem určitě rád, že dostávám příležitosti hrávat v základu a snažím strnad2.jpgsvými výkony za to trenérovi odvděčit. Trenér má samozřejmě představy jak bych měl na určitých pozicích hrát a rádí mi při individuálních věcech, jak lépe řešit určité situace, na co si dávat pozor a kde dělám chyby. Tyto rady jsou pro mě bezpochyby přínosem.

Co říkáš na dosavadní vystoupení tvých spoluhráčů dorostu v jarní části sezony?

Jsem velmi rád, že se klukům teď tak daří, snažím se chodit dívat na každý jejich domácí zápas, hrají pěkný fotbal a střílí hodně branek. Jen mě mrzí, že si s nimi teď nemůžu zahrát, kvůli omezení přestupního řádu.

Davide ještě jednou gratulujeme k premiérové brance a ať se Ti daří !!!