Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. ročník Zastávecké kopačky vyhrál Jakub Frecer

30. 6. 2013

Jakub Frecer nastřílel 20 branek a stal se nejlepším střelcem Zastávky v uplynulých 6ti let.

frecer.jpgZastávecká kopačka, ta se v počtu nastřílených branek v kategorii od dorostu po muže hraje od založení webu Čechie. Web letos slaví už 6. narozeniny. Letošní 6. ročník této soutěže o kanonýra Zastávky vyhrál hráč dorosteneckého mužstva Jakub Frecer, který ve 26 zápasech (odehrál cca 20 zápasů) nastřílel celkem 20 branek a stal se tak nejlepším historickým střelcem od vzniku této soutěže.

Jak bys zhodnotil tvoji sezonu, skončil jsi v kopačce na 1. místě

Tak to že jsem vyhrál tuhle soutěž mě velmi těší. Na Nový rok jsem si dal předsevzetí, že bych chtěl tuhle soutěž vyhrát a být lepší než Laďa Rousek ve vstřelených brankách. Laďa právě tuším, že 4-5 zápasů neskóroval a to jsem právě cítil svoji šanci. Byl 6 branek za mnou, pak vstřelil 4 branky za béčko a začal jsem se strachovat. Nakonec to dopadlo, tak jak to dopadlo a jsem za to rád, vstřelil jsem 20 branek a to bylo nejvíc za těch 6 let, co tato soutěž běží. Hlavně musím poděkovat svým spoluhráčům.

p1110011.jpgNejlepší zápas a nejhorší zápas v právě odehrané sezoně 2012/2013?

Z mého pohledu byl nejlepší zápas proti Prosiměřicím, kdy jsme prohrávali v poločase 1:2 a ve druhém poločase ke konci zápasu jsem vstřelil branku z malého vápna hlavou na 2:2 a hned vzápětí otočil výsledek na 3:2 krásnou brankou skoro z poloviny hřiště. Nejhorší zápas to byl pro mě ve Zbýšově, kde jsem měl mnoho šancí, nastřelil 2 tyčky a břevno, ale gól jsem nedal. Zápas skončil naštěstí 1:1.

Co po sezóně, prej si dostal nějaké nabídky kam jít hrát?

Jojo dostal jsem pár nabídek, chtěli mě do mužů tady v okolních obcích, ale to jsem nechtěl, priorita v mužích by pro mě byla určitě Zastávka. Potom přišla nabídka z Rosic do dorostu, který postoupil do krajského přeboru na střídavé starty.

Kdo z Rosic tě kontaktoval a jak si se rozhodl?

Z Rosic mě kontaktoval trenér dorostu a sportovní manažer klubu pan Petr Čejka, který přišel s nabídkou do místního dorostu. Po postupu do krajského přeboru zakládají mladší a starší dorost. Od mala jsem chtěl hrát co nejvyšší soutěž a když přišla tato nabídka tak jsem se rozhodl, že ji chci využít a zkusit si zahrát krajský přebor alespoň formou střídavých startů. Teď záleží jak se oba kluby (Rosice-Zastávka) domluví.

Co si myslíš o projektu nového klubu FK Kahan?

Určitě si myslím, že je to dobrá věc, v poslední době jak všichni víme je málo kluků na hodně klubů a ta situace je bohužel taková, že nic jiného by ani nezbylo. Spojení několika klubů v jeden by mohl vytvořit kvalitní tým a hlavně, aby kluci neodjížděli na zápas v 9 lidech, jak se to několikrát v sezoně stalo i nám.

 

kopacka.jpg6. ročník "Zastávecká kopačka" 2012/2013

20 - Frecer

19 - Rousek

9 - Kučera