Jdi na obsah Jdi na menu
 


Béčko do III. třídy nakonec nastoupilo a po 6. kole má na svém kontě 9 bodů

B mužstvo mužů mělo zahájit přípravu na novou sezonu 2013/2014 jako každou jinou, trenérem měl být Petr Smištík jako předchozí sezony, bohužel se tomu tak nestalo. Trenér svoji funkci 14 dní před startem sezony položil. Několik hráčů odešlo do jiných mužstev, další jsou zranění, někteří skončili nebo byly mimo republiku.

Z 20 fotbalistů mělo B mužstvo nakonec necelých 8-10 lidí. Přesto si náš fotbalový klub nechtěl dovolit odhlásit soutěž a řeklo, že do toho půjdou a pokusí se proto udělat maximum, aby soutěž zachoval. Tato volba byla jednoznačně správná, protože začínat opět ve IV. třídě jako letos rezerva Zbýšova by nebylo dobré.

Škoda byla, že se trenér Smištík rozhodl takhle naposlední chvíli a odešel jak se říká od válu. Mohla se tato situace vyřešit trošku jinak a mohlo se právě naše B mužstvo spojit třeba s tím Zbýšovským, neboť i tento tým po přihlášení do nejnižší okresní soutěže má problém vůbec složit 11 lidí a odcestovat k utkání jako tomu bylo minulý víkend.

Byl jsem jako správce webu požádán, abych k této situaci napsal pár vět, je pravda, že o celé záležitosti vím částečně z doslechu a něco málo i z vlastní zkušenosti, neboť už od ledna letošního roku 2013 v Zastávce nepobývám tolik času jako dříve.

B mužstvo přípravu prakticky žádnou nemělo, potom co odešel trenér byli hráči benfiky informováni, že mohou chodit trénovat s A mužstvem pondělí, středa, pátek. Bohužel tuto nabídku využilo velmi málo hráčů. Na tréninky se proto většinou radši vůbec nechodí a proto to tak vypadá.

K béčku se přesunul na post hrajícího trenéra Josef Prečan a Jan Pospíšil, kluci úvodní kola zvládli, bohužel nebo bohudík jak si to člověk vyloží. Dostal Prečan šanci v brance A mužstva, kde se chytnul a vzhledem k tomu že velké množství zápasů koliduje nemůže se na zápasy benfiky dostat což je škoda. Tohle mu ale nemůže člověk vyčítat, Pepa chytá výborně a pokud podává kvalitní výkony a trenér ho v týmu chce je to jedině dobře.

Čechie Zastávka má jedno z nejlepších sportovních zázemí na Brně-venkově, málo týmů v okolí má podmínky lepší, na to jaká jsme obec se o fotbal a další sporty stará Zastávka velmi dobře. Umělou trávu 3. generace a tréninkovou travnatou plochu opravdu moc týmů nemá.

Z věci vyplývá, že za tuto situaci může převážně pan Smištík, vědělo se do čeho se půjde a s tím se do toho šlo. Říkejme si co chceme, ta pevná ruka nad hráči chybí. Trenér Smištík trénnky vedl velmi dobře a dokázal kluky na tréninky a zápasy dostat. Teď tomu bohužel tak moc není, v době počítačů a dalších podobných vymožeností to není vůbec jednoduché.

Jde o to kluci, abyste se opravdu dali dohromady a chodili trénovat ve více než 2-3 lidech, výmluvy typu jsem v tanečních, v práci, a další to zná každý do práce chodíme skoro všichni. Něco jiného je když někdo jezdí na montáže přes týden a na trénink může pouze v pátek OK, ale co ostatní. Jde o to chtít, když se bude chtít bude to tak lepší a bude určitě zápas i koukatelný

Na druhou stranu B mužstvo má po 6. kolech 9 bodů, kdo by s tím počítal, člověk je rád, že se kluci slezli a bylo. Jak jsem již psal někteří skončili, někteří jsou zranění. Chyba byla určitě, že i los v prvních skoro 8-9 kolech nebyl k nám příliš nakloněn a i přes veškerou snahu se nám nepodařilo přeložit utkání, kde hraje A i B mužstvo zároveň v jeden den i čas. Je to škoda, mohli kluci z áčka z lavičky jít pomoc klukům z béčka a chodí rádi, bohužel v této situaci to zrovna nešlo.

Doufejme, že tuto situaci změníme, kluci začnou více trénovat a bude líp

Přesto musím závěrem poděkovat za velkou snahu Peťovi Hovězákovi, trenéru A mužstva Michaelu Benkovi, který když může rád uvolní kluky na rozehrání a nevzniká žádný problém jako v minulých letech. Dále si pochvalu zaslouží Honza Pospíšil s Pepou Prečanem. Díky kterým by v podstatě to B mužstvo nefungovalo vůbec.

Tak ještě jednou, kluci važte si toho, kde hrajete, jaké máte podmínky a choďte trénovat a hlavně na zápasy. Zakřanští fotbalisté lajnují hřiště, dávají sítě, nafukují míče, prodávají pivo a klobásy a dělají vše. Vy tady nemusíte dělat vůbec nic

SPORTU ZDAR A FOTBALU ZVLÁŠŤ

Ještě bych chtěl uvést, že jsem tento článek napsal po debatě jak lidmi z vedení, tak jsem tak stejně byl kontaktován Víťou Vrbou, neberte to jako buzeraci, ale jako zdravé povzbuzení k tomu, aby na tréninky a zápasy chodilo více lidí a mělo to vůbec nějaký význam