Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trenér A týmu Pavlík zhodnotil podzimní část sezóny 2008/09

12. 11. 2008

1)  Jak jste spokojen s vaším postavením v tabulce po podzimu ???

 

Po podzimu jsme skončili na 5 místě s 22b. Pro mně není až tak důležité umístění, ale předvedená hra a počet získaných bodů. Moje přání bylo pohybovat se v popředí tabulky,hrát atraktivní fotbal a pokusit se získat na podzim aspoň 28b. Z tohoto pohledu s počtem získaných bodů nejsem spokojen.

 

2) Jak hodnotíte podzimní části sezóny 2008/2009 ???

 

Podzimní část bych rozdělil na 2 části. Přípravné zápasy + prvních 5 mistrovských zápasů se nám vyloženě nepovedly. Zkoušel jsem některé hráče na jiných postech než byli zvyklí, snažil jsem se zabudovat do týmu některé dorostence ( Maňásek, Chačatrjan, Tribula, Vaněk ) a nové hráče Mrázka, Rossiho a Zhoře. Bohužel sehrávání týmu a nalezení ideální sestavy trvalo déle než jsem si myslel. V prvních 5 utkáních jsme získali pouhé 3b (s bilancí 1 vítězství a 4 porážky, skóre 14:15),  a tím jsme se sami dostali zbytečně pod tlak. V 6 utkání jsme doma hostili Zbýšov, který jsme po dobrém výkonu porazili a tento zápas nastartoval naši 9 zápasovou šnůru bez prohry. V posledních 9 utkáních jsme měli bilanci 5 vítězství a 4 remízy se skórem 27:15. Ustálil se kádr 16 hráčů a i předváděná hra se začala zlepšovat.

 

3)      S čím jste byl spokojen ba naopak nespokojen ???

 

Musím přiznat, že jsem byl velmi překvapen tréninkovou docházkou hráčů. Mít na každém tréninku 2 až 3 brankáře a  18 – 20 hráčů do pole je snem každého trenéra. Většina hráčů měla minimálně 80% účast na tréninku. Myslím si, že  každý trenér v Zastávce musí být nadmíru spokojen s tréninkovými možnostmi (přírodní i umělá tráva,osvětlení, tréninkové pomůcky) které má k dispozici. Velmi mně potěšilo,že i když se nám ze začátku nedařilo, hráči „táhli vždy za jeden provaz“ a dokázali, že tvoří výborný kolektiv i mimo hřiště. Spokojen jsem byl rovněž s množstvím vytvořených brankových příležitostí a s naší útočnou činností. Vstřelit 41 branek ve 14 utkáních je myslím dobrá vizitka.

Jak jsem již říkal na začátku,  nespokojen jsem s množstvím bodů,které máme. Nespokojen jsem byl s naší obranou činností, která ovšem souvisí s bráněním všech 10 hráčů v poli a není to kritika pouze obránců. Máme v týmu 8  kvalitních ofenzivních hráčů ( Rousek V., Rossi, Mrázek, Prchal, Kadlčík, Strašák, Maňásek, Sláma M. ), kteří si vždy vytvoří řadu brankových příležitostí, které ovšem né vždy promění. Ve většině utkání jsme se připravili o lepší výsledek nesoustředěností ke konci utkání či špatným bráněním standartních situací. Na tuto činnost se budeme muset v zimě především zaměřit.

 

4)      Kdy začnete zimní přípravu?

 

Zimní přípravu začneme 6.1. Tréninky se budou odehrávat jak v tělocvičně tak na umělé trávě. Zpestřením pro hráče bude 1x  týdně i sportovní aerobik. Doufám, že do zimní přípravy se zapojí všichni hráči ze současného kádru plus 3 nadějní dorostenci (Chačatrjan,Vaněk, Tribula) a po dlouhodobém zranění se vracející Prokeš.