Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zhodnocení sezony A mužstva 2014/2015

10. 7. 2015

Zhodnocení sezony 2014/2015 - muži A

ČECHIE ZASTÁVKA

postupove-foto.jpg

Áčko v letošní sezoně I.B třídy sk. b projelo jako nůž máslem, s minimálním počtem proher a ztracených bodů skončilo s 15ti bodovým náskokem na čele tabulky a postoupilo po 51 letech do I.A třídy. V příští sezoně bude naše mužstvo nastupovat proti více než polovině týmů z brněnska. Těšit se můžeme na Kuřim (sestupující z Krajského přeboru), rezervu Tasovic, Líšně a další mužstva. Níže v článku si můžete přečíst hodnocení trenéra Tadeáše Szypuly.

Konečná tabulka I.B třída sk. B 2014/2015

muzi-a-2015.jpg

Trenér Tadeáš Szypula hodnotí sezonu v následujícím rozhovoru:

1. Jak byste zhodnotil z Vašeho pohledu sezonu 2014/2015?

Sezona 2014/2015 byla vydařená a zakončená postupem. Před sezonou se velice vhodně doplnilo mužstvo (Kronek, Nešpurek z Rosic, Šic se vrátil z Rapotic, nestárnoucí Hajdin, malý ale šikovný Brychta, Frecer oba z dorostu). Přípravu absolvovala drtivá většina mužstva a bez většího remcaní, to bylo dobré znamení J . Dobrá parta kluků co makali a ještě u toho byla sranda. Podzim vyšel moc dobře. Jak herně, tak výsledkově až na derby ve Zbýšově, ale tam nás trener-a-muzstva.jpgneporazil Zbyšov, ale porazili jsme se sami velkýma chybami. Po podzimu slušná pozice pro jaro. Zimní příprava bývá dlouhá a dost náročná počasím. Byla náchylný na nemoci a zranění. Ta se nevyhnula ani našemu mužstvu. Se zraněním laborovali Nešpůrek, Rousek, Kadlčík, Herman, Maňásek), Pepa Prečan přišel teprve, až začali růst první jarní květy, to bylo zranění jako bejk (Pepo vše ok), další měli menší či větší bebínka. Přišel také na hostování z Rosic Oprchal. Šikovný a hodný chlapec. Odehráli jsme několik přípravných utkání, kdy výsledky nebyly nic moc. Říká se, že forma přichází se sluncem. Ale nám se na začátku jarních mistrovských utkání zranili 4hráčí základní sestavy a výsledky byly špatné. Trvalo to 5 zápasu, pak se začalo znovu hrát tak jak na podzim. Pak se už čekalo, kdy bude hotový postup. Nikdy nechválím jednotlivce, ale celé mužstvo. Tak dík chlapi. 

2. Jak se oslavoval postup Zastávky do I. A třídy?

Oslavy by měli být vždy veselé. Tak to nebylo jinak ani tentokrát. Mám pocit, že si postup neužili jenom hráči, ale všichni co byli nějakým způsobem spojení s mužstvem. Další informace jsou pod trestem vypovězení z kabiny do okolních lesů zakázáno.

3. Jaké utkání během tohoto ročníku bylo z Vašeho pohledu nejlepší?

Nejlepším zápasem bylo utkání s Mikulovem doma: 1 poločas a od 60. min 2 půle. Chvalovice venku: potěší, když vám pochválí výkon Zastávky hráči a fanoušci soupeře.

4. Se Zastávkou jste bojoval na pozici trenéra o postup do A třídy už v sezoně 2005/2006, kdy naši kluci prohráli v posledním kole na domácím hřišti s týmem MS Brno. Vybavujete si vůbec tento zápas? Jak na něj vzpomínáte?

Utkání z MS Brno si pamatuji velmi živě, udělali jsme dvě školácké chyby, ani nebudu jmenovat hráče, kteří to byli. Je to historie a ta se nemá zbytečně otevírat. Doufám, že tentokrát mají radost kluci, kteří byli v tomto utkání poraženi (Hajdin, Prečan, Kadlčík, Rousek, Šic), že se to jim povedl postup letos.

5. U týmu byste měl zůstat i pro nadcházející sezonu, už máte nějakou představu na kterých pozicích tým doplnit? Kdy odstartuje letní příprava?

Doplnění kádru je nutnost. Jaro se dohrávalo ve 13ti lidech. Máme dlouhodobý marody a neví se, jaká bude situace v přípravě. Zda nebudou další. Probereme možnosti a budeme reagovat na vývoj zdravotního stavu. Také můžou byt odchody, uvidíme. Začátek přípravy bude 16.7. v 18.00 na hřišti v Zastávce, budeme hrát cca 4-5 přípravných utkání. Na závěr chci všem co se jakkoliv podíleli na sezoně 2014/2015 ještě jednou moc poděkovat.

nespec.jpgStřelecké tabulky sezona 2014/2015:

25 branek - Michal Nešpůrek

22 - Vladimír Rousek

9 - Martin Maňásek

7 - Ladislav Brychta

5 - Libor Kronek

jfjf.jpg4 - Jan Reiter

3 - Jakub Pohl

2 - Frecer, Hajdin

1 - Petr Hovězák, Jaroslav Oprchal