Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zhodnocení podzim 2016 - Muži "A"

15. 12. 2016

Zhodnocení podzimní sezóny 2016 trenérem Tadeášem Szypulou

 

Z důvodu zrušení farem, kdy jsme v jarní části sezóny 2015/2016  využívali hráče z Rosic (Balčirak, Foral, Havlásek, Pecha,  kteří byli velmi platní) jsem očekával určitý rozdíl v naší hře v podzimní sezóně 2016/2017. Příprava na sezónu 2016/2017 nebyla bohužel bez kazů. Někteří hráči si vybírali dovolenou, nebo měli brigády atd. A z těchto uvedených důvodů nebyla na trénincích taková účast, která by přinutila makat všechny na doraz. Ve většině případů bylo hráčů málo, a tak nebyl na hráče vyvíjen až takový tlak dát tomu 100%, a z toho důvodu někdy trénink  neměl takovou kvalitu, kterou by mohl mít při plném nasazení ve větším počtu hráčů.
Celou podzimní sezónu 2016-2017 byla naše hra nevyrovnaná. Byly zápasy povedené (Kuřím do 83. min., Svratka, Přímětice, Lišeň 1. pol., Hrušovany do 85. min.) ale byli i zápasy kdy jsme byli špatní (Slatina, Kunštát, Dobšice, Znojmo) a v některých zápasech jsme nezvládli koncovky utkání jak psychicky tak i takticky. Z toho pramenily chyby v obraně, nezachycení náběhů hráčů, přihrávky na špatně postavené hráče, slabá koncentrace, nedorozumění v organizaci obranné fáze (Kuřim, Hrušovany, Znojmo). To byly zbytečně ztracené body! Také máme problém v bránění mužstva jako celek, protože 32 obdržených branek je opravdu moc. Znamená to 3. až 4. nejhorší bránící tým v soutěži. Sice vstřelených 32 branek je naopak 4. nejlepší  útok, ale chtěl bych vidět v zakončení ještě větší důraz, a také větší počet hráčů. Tady je velký prostor na zlepšení a to v obou  činnostech. Snažit se víc spolupracovat na obranné hře celého mužstva, vzít na sebe větší zodpovědnost jako jedinec za výsledky. Úzký kádr při zraněných nebo vyloučených nás nutil stavět hráče na pro ně nezvyklé pozice, což nebylo dobré, jak pro samotné hráče, tak pro celé mužstvo. Hra pak byla rozháraná, bylo vidět mnoho nedorozumění. Poslední dvě utkání se nám výsledkově (ještě dnes to trávím těžko) nepovedla. Budeme se muset zlepšit a zodpovědně se připravit na jarní část sezóny 2017. Je nutno ukázat, že chceme 1. A. třídu hrát ne jako epizodu, ale co nejdéle. Vzít zimní přípravu a vše co k ní patří, abychom se pořád zlepšovali. Nelze zlepšovat výkony, když se nebudeme  účastnit  tréninku, které odmakáme! Jedním z pozitiv podzimní části bylo to, že se zapojili do zápasu a tréninků mladí  dorostenci. Bohužel průběhy a výsledky zápasů nebyly takové, aby dostali více prostoru, tak jako byla naše představa. Avšak perspektiva u nich určitě je. Bude jen a jen záležet na dorostencích samotných, kolik toho budou dávat do fotbalu. Pak se jim to co natrénují, vrátí výkony na hřišti.

Vyzdvihnout některé hráče nemám ve zvyku, každý cítí sám, kolik do toho dal a zda byl sám se sebou spokojen. Vážím si všech, kteří věnují svůj volný čas fotbalu na Zastávce. Dokážu pochopit, co obnáší budovat rodinné hnízdo a pak hrát utkání, nebo trénovat. Učit se do noci a odehrát zápas a učit se znovu, být v práci 12 hod a na tréninku pak běhat. A to jsou pro mě TI nejlepší, kteří na tréninku moc často nechyběli! Kádr  bychom určitě chtěli posílit, uvidíme, jak se budou jednání o příchodu hráčů vyvíjet.

Zimní příprava začne 10. 1. 2017 v 18.00 v Zastávce  na umělce (turfy sebou), v případě změn upřesníme. Na závěr bych chtěl popřát všem fotbalistkám Zastávky, hráčům od ,,A" mužů,  až po nejmenší hráče přípravky a jejich blízkým. Petru Hovězákovi a vedení klubu, starostovi p. Pospíšilovi st.  a obci,  všem co se starají o mládežníky, Lukáškovi Strnadovi, příznivcům Zastávky a všem co na Zastávce znám:

!!!!HODNĚ PEVNÉHO ZDRAVÍ, ŠTĚSTÍ, POHODY A ÚSPĚCHŮ V ROCE 2017!!!!

 

Tadeáš Szypula