Jdi na obsah Jdi na menu
 


A mužstvo v neděli odehraje první mistrovské utkání nové sezony

13. 8. 2015

A mužstvo v letní přípravě odehrálo čtyři přátelská utkání s bilancí 3 prohry a jedna výhra. Trénovalo se 3x týdně. Nutno dodat, že co se týče výsledků odehraných utkání. Nebylo se čemu moc divit. Mužstvo neodehrálo ani jeden zápas v kompletní sestavě. Někteří hráči neabsolvovali díky zahraničním dovoleným ani polovinu přípravy. Vedení mužstva bylo z této situace velmi zklamané. Nebýt doplnění mužstva mladými nadějnými dorostenci, nebylo by s kým ani nastoupit. Proto se například díky nízkému počtu hráčů neodehrál ani zápas s týmem Velké Bíteše.

Výsledky z přípravy:

FC Vladislav (1.A třída Vysočina) - Čechie Zastávka 3:2 (2:2)

Branky: Herman, Nešpůrek

FC Moravský Krumlov (KP) - Čechie Zastávka 4:0 (1:0)

 

SK Žebětín (1.A třída) - Čechie Zastávka 3:1 (0:1)

Branka: Herman

 

SK Tuřany (I.B třída) - Čechie Zastávka 3:5 (1:2)

Branky: Pospíšil, Herman, Oprchal 2, Přibyl

FARMA spolupráce

rosice-logo.jpgNovinkou nového soutěžního ročníku bude projekt farem, kdy naše mužstvo bude záložním týmem divizních Rosic. Spolupráce by měla fungovat následovně tak, že se vždy trenéři v průběhu týdne domluví, kdo z kádru Rosic nastoupí o náledujícím víkendu za farmu v Zastávce. Mělo by se vždy jednat o 1-2 hráče. Takže se zastávečtí fanoušci můžou těšit, že mohou vidět v našem dresu například Petra Malatu, nebo aktuálně nejlepšího střelce v přípravě Ondřeje Přichystala. Jak bude tato spolupráce fungovat? To ukáže až průběh sezony.

Změny v kádru

Áčko po postupové sezoně jak se již avizovalo opustil dlouholetý hráč Michal Kadlčík, který zamířil do okresního přeboru, kde bude nastupovat za Ořechov. Dále je dlouhodobě zraněný obránce Jiří Šic. Co se týče oblasti příchodů, tak zde neproběhl žádný transfer. Prakticky po postupu z I.B třídy zůstal kádr stejný. Pouze se doplnil z vlastních zdrojů kvalitními dorostenci, kteří podávali na jaře výborné výkony a zakončili svůj soutěžní ročník na krásném 5. místě. Vedení mužstva se chce vydat cestou, aby zapracovalo do kategorie mužů vlastní odchovance.

Cíl pro fotbalový ročník 2015/2016

Áčko bude hrát druhou nejvyšší krajskou soutěž po dlouhých 51. letech. Proto bude cílem jednoznačně udržení se v této soutěži.

acko-pred-zapasem.jpg

Soupiska A mužstva mužů "podzim 2015/2016"

Brankáři: Josef Prečan, Petr Hovězák

Obránci: Zdeněk Pospíšil, Jan Bohuslav, Luděk Střecha, Jiří Šic, Jaroslav Oprchal, Lukáš Herman, Miloslav Hajdin, Martin Syrovátka

Záložníci: Martin Maňásek, Jan Reiter, Jakub Pohl, Ladislav Brychta, Libor Kronek, Jiří Houser

Útočníci: Vladimír Rousek, Michal Nešpůrek, Michal Šmarda

Trenér: Tadeáš Szypula

Asistent trenéra a vedoucí mužstva: Zdeněk Herman

Změny v kádru:

Příchody: Michal Šmarda, Jiří Houser, Martin Syrovátka - střídavý start FKM Kahan

Odchody: Michal Kadlčík - přestup FK Ořechov, David Strnad - hostování st. dorost Tatran Brno-Bohunice

logo-miroslav.jpgÁčko o víkendu vstoupí do nové soutěže a do nového ročníku 2015/2016. Soupeřem bude Miroslav. První kolo odehrajeme na půdě soupeře. Se stejným týmem vstoupí do své soutěže i mužstvo dorotu FKM Kahan. Který bude hrát před zápasem našemu A mužstvu. Poslední utkání, které naše mužstvo odehrálo s týmem Miroslavi, bylo předkolo krajského poháru v roce 2008, kdy nám soupeř na našem hřišti uštědřil debakl 0:6 (0:3). Do tohoto utkání z našeho současného kádru nastoupil Martin Maňásek, Jan Bohuslav, Zdeněk Pospíšil a Jakub Pohl. Více k tomuto utkání najdete ZDE.

Utkání mužů začíná v 16:30 hod v neděli 16.8.2015, odjezd z hřiště bude ve 14:30 hod (kvůli objížďkám). Dorost začne utkání ve 14:15 hod.