Jdi na obsah Jdi na menu
 


9. kolo MUŽI A: Derby vyhrál Zbýšov, rozhodl ho Pavel Šustr

7. 10. 2014

9. kolo I.B třída sk. B

Baník Zbýšov - Čechie Zastávka 3:2 (0:0)

Branky: Šustr 3 - Rousek, Pohl

Sestava:

Prečan

Kadlčík

Kadlčík (79. Pospíšil), Šic, Herman, Bohuslav

Reiter (84. Střecha), Kronek, Maňásek, Pohl

Rousek, Nešpůrek

Uplynulá neděle nebyla pro naše A mužstvo příliš slavná. Utkání 9. kola I.B třídy sk. B proti sobě nasměrovala dvě mužstva, která od sebe dělí vzdálenost necelých 5 km. Zastávka zajížděla na derby do Zbýšova. Oba tyto kluby spojili před sezonou kompletní mládežnická mužstva, která bojují pod názvem FKM Kahan v okresních a krajských soutěžích. Zápasy Baníku proti Čechii proti sobě vždy slibují velký divácký zájem a bojovnost. Obě mužstva proti sobě nastoupila naposledy v ročníku 2008/2009, kdy Zbýšov soutěž vyhrál a postoupil do I.A třídy.

Naši kluci okupovali před tímto utkání první místo tabulky, Zbýšov řešil opačný problém. A mužstvo s bilancí 8 utkání bez prohry chtělo svoji sérii prodloužit. Utkání se hrálo ve velmi slušném tempu se snahou překvapit soupeře a vstřelit branku. Toto označení platilo pro oba týmy. Zbýšov v týdnu před tímto zápasem posílil o velice zvučnou posilu. Na hostování do Baníku přišel bývalý ligový hráč brněnské Zbrojovky Pavel Šustr. Pavel je opravdový šutér jak má být a to potvrdil rovněž i tentokrát. V týdnu v dohrávce proti Rajhradicím mu to nevyšlo, ale dnešní utkání mu vyšlo na výbornou.

Už v úvodu utkání se v 6. minutě zastřeloval právě domácí Šustr, ale jeho střela skončila nad naší brankou. Naši kluci zkoušeli štěstí ve 13. minutě, kdy hezky zakombinovali, ke střele se dostal Maňásek, ale jeho slabší střela skončila vedle domácí svatyně, kterou kryl Karel Galetka (na jaře ještě hráč Zastávky). Karel si v neděli postavil výborně svoji branku a měl pro tento zápas velikou motivaci. V 21. minutě zatáhl míč do domácí 16tky Nešpůrek, hledal přihrávkou dobře postaveného Pohla, ten byl ale výborně dostoupen domácím obráncem a k míči se nedostal. Ve 23. minutě zkouší pozornost svého bývalého spoluhráče Kadlčík, ale Galetka je připraven. Ve 37. minutě zahrávali domácí trestný kop po zbytečném faulu Kadlčíka. K němu se postavil Nekuža, na štěstí jeho střela skončila těsně nad naší brankou. Ve 38. minutě zkoušel štěstí Bohuslav, jeho střela minula levou tyč domácí branky o metr. V poslední akci prvního poločasu mohli jít domácí do vedení, to se ovšem nestalo. Tvrdou střelu domácích vyráží Prečan na roh, z toho se domácí dostali do obrovské šance, kdy míč prošel až na zadní tyč a domácí hráč netrefuje poloprázdnou branku.

Druhý poločas začal přesně jak si naši kluci představovali. Ve 47. minutě se dostal do 100% šance Rousek, ten ji ale nevyužil. Galetka jeho šanci vyrazil na roh. Z rohu se dostal k míči napodruhé Rousek a otevírá skóre utkání 0:1. Radost našim klukům ovšem dlouho nevydržela. Domácí ve 49. minutě totiž vyrovnávají prakticky po rozehrávce na středu hřiště. Domácí hráč utekl po levé straně, na pravé straně centrovaným míčem našel volného Nekužu, ten předal míč Šustrovi a posledně jmenovaný vyrovnal na 1:1. V 58. minutě jsme se prosadili opět po rohu, když domácí Galetka vyboxoval míč pouze před sebe a míč se snesl přímo na kopačky Pohla, Kuba chladnokrevně zakončil a posílá naše mužstvo opět do vedení 1:2. Tato branka naše kluky nakopla. Během následujících pár minut máme minimálně tři 100% šance, které ovšem neproměníme, navíc jedna skončila na břevně Galetkovi branky. V 78. minutě měl Zbýšov 100% šanci, kterou nedal. Technická střela Bareše skončila těsně vedle Prečanovi branky. Utkání se blížilo do vítězného konce alespoň z naší strany, kluci si nespíš mysleli, že už je zápas vyhraný, ale opak byl pravdou. Na řadu přišla další chvíle protřelého ligového útočníka Šustra, ten si v 88. minutě naběhl na přihrávku Nekuži, následně si z našich hráčů udělal kužele a technickou střelou za pomocí tyče vyrovnal na 2:2. To ale nebylo všechno. Prakticky na konci utkání, jsme v nouzi zakopávali míč do zámezí, ale z rychle vhozeného autu se míč dostal až k Šustrovi, který chladnokrevně zakončil a poslal domácí svoji třetí brankou do vedení 3:2. Utkání tímto stavem končí.

Naši kluci dnešním utkáním ukončili 8 zápasovou šňůru bez prohry. Utkání rozhodl bývalý ligový hráč Zbrojovky Brno Pavel Šustr, který ve svém prvním domácím utkání za Zbýšov vstřelil hattrick a zařídil výhru v derby.