Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. kolo Muži A: TJ Čechie Zastávka - Svratka Brno 2:1 (0:0)

5. 9. 2016

Sestava:

Balčirák

Oprchal  -  Brychta  -  Hajdin  -  Bohuslav (72' Šmarda)

Houser  -  Maňásek  -  Strnad  -  Reiter

Rousek (67' Karas)  -  Nešpůrek

Nevyužití náhradníci: Hovězák, Kronek, Syrovátka

 

Branky: Rousek, Nešpůrek

 

Áčko v sobotu nastoupilo po dvou nezdarech na domácím hřišti proti silné Svratce Brno. A bez žádného ostychu se do soupeře od první minuty zakousli a v 6. minutě postupoval Bohuslav na hostujícího brankáře Hodu z boku osamocen, svoji akci chtěl ještě vyšperkovat,což se bohužel nepřesnou finální přihrávkou nepovedlo a šance vyšla do ztracena. O chvíli později se pokoušel Nešpůrek překvapit brankáře Svratky z úhlu, ale míč za jeho záda nepropasíroval. O dalších 5 minut byl v šanci opět Nešpůrek, ale jeho technický pokus míří opět mimo. V 20. minutě poprvé zahrozili hosté a to opět po rohovém kopu, naštěstí mimo. V 23. minutě opět Nešpůrek se snažil prostrčit míč pod vyběhnuvším gólmanem, bohužel opět bez gólového efektu. Z následného rohu se míč odráží k Brychtovi a ten z otočky levou nohou vyslal krásnou střelu k tyči, ale Hoda opět míč chytá. O chvíli později byl ve vápně jasně faulován Nešpůrek a rozhodčí neváhal zapískat penaltu. K její exekuci se postavil faulovaný Nešpůrek, ale hostující brankář chytil. V 35. minutě jen o milimetry Rousek nedosáhl na Reiterovu pobídku. Těsně před poločasem Bohuslav skvěle uhasil rozjíždějící se rychlý protiútok Svratky. Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté a hned se drali do skvělé šance, naštěstí asistent rozhodčího tuto akci zastavil zdviženým praporkem pro ofsajd. V 56. minutě, megatutovka Svratky, nejprve nastřeluje hostující hráč tyč, míč se odráží k zcela osamocenému hráči, před kterým je prázdná branka, naštěstí pro nás zakončil špatně a Balčirák se stačil vrátit a míč chytit. Silnou 20 minutovku hosté uzavřeli střelou půlmetru od naší branky. Po naší hluché pasáži přichází jako blesk z čistého nebe akce po ose Bohuslav, Rousek, kde druhý jmenovaný krásně lobuje gólmana z dobrých 30 metrů. Vedeme 1:0. V 75. minutě vyzkoušel pozornost Hody technickým pokusem Reiter. Stejnou mincí to zkouší i hosté, ale taky mimo. "Sporný moment" přišel v 87. minutě, kdy nejprve sudí Novák za vymyšlený faul nařídil pokutový kop, ale naštěstí pomezní rozhodčí zasáhl a standartní situace se kopala těsně před našim vápnem(zcela správně). Z nařízeného kopu Živný nastřeluje jen naši dobře postavenou zeď. Již v první minutě nastavení po našem laxním bránění ve vápně, hostující Živný propálil vše co mu stalo v cestě a srovnal na 1:1. Očekávalo se že tímto i výsledek skončí, jenomže hlavní rozhodčí nastavil minuty 4 a v té předposlední se k obrovské radosti všech hráčů a fanoušků podařilo vstřelit branku! Karas poslal Nešpůrka do samostatného úniku a ten hostujícího brankáře prostřeli 2:1. To bylo to poslední co se v zápase stalo a naše áčko si po dobrém výkonu připisuje důležité 3 body se silným soupeřem.

Po dvou nevydařených utkáních naši opět "zapnuli" a dokázali sérii dvou porážek utnout. V sobotu se hrál velice kvalitní fotbal a za naši bojovnost do posledních minut utkání jsme byli odměněny 3 bodovým příspěvkem do tabulky. 

 

V dalším zápase se áčko opět předvede na domácím hřišti, tentokráte bude jejím soupeřem Kunštát. Zápas se hraje v sobotu 10. 9. 2016 od 16:00.