Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. kolo Muži A: Šlapanice - TJ Čechie Zastávka 2:3(0:2)

15. 8. 2016

Sestava:

Balčirák

Pospíšil (71Houser)  -  Herman  -  Oprchal  -  Hajdin (26' Střecha)

Karas(71' Šmarda)   -  Kronek  -  Strnad  -  Reiter

Nešpůrek  -  Rousek(83' Syrovátka)

 

Náhradníci: Syrovátka, Šmarda, Houser, Střecha, Hovězák

 

Branky: Rousek, Nešpůrek, Pospíšil

 

Áčko se do svého soupeře pustilo hned od začátku a v 6. minutě krásnou hlavou proměnil Rousek nadýchaný centr Nešpůrka a na tabuli svítí skóre 0:1. O chvíli později se dostávají do šance i Šlapaničtí, ale Balčirák jejich snahu likviduje. V 20. minutě mají domácí asi největší šanci prvního poločasu, kdy nastřelují tyčku po střele z uvnitř pokutového území, naštěstí se míč o tyče odráží do autu. Po těchto šancích soupeře se ke slovu dostáváme opět my a to jmenovitě Reiterem který vyzkoušel pozornost brankáře tvrdou ranou z poza vápna, kterou ještě Šlapanický brankář dokázal krýt. Což, ale neplatilo o následné akci, kdy Oprchal na půlce vypíchl míč hostujícímu útočníkovi, obešel další dva "Šlapanické sloupy" a krásnou přihrávkou vybídl Nešpůrka ke skórování a ten neomylně 0:2. Těsně před poločasem ještě hrozí Šlapaničtí s přímého kopu, ale ten naštěstí míjí naši branku.

Stejně jako první poločas, tak i ten druhý jsme zahájili velkou šancí, tentokráte bohužel bez gólového efektu. Nešpůrkovi jeho střelu zblokovali obránci na roh ze kterého velmi nebezpečně hlavičkoval Střecha. Následuje další nebezpečná střela Reitera, tentokrát z nakrátko zahraného přímého kopu, trefuje boční síť. V 58. minutě se potvrdilo staré známé pravidlo "nedáš dostaneš" kdy hostující Mach využil špatné postavení našich obránců a prostřelil Balčiráka 1:2. O 10 minut později se skóre měnilo opět, naštěstí v náš prospěch. Pospíšil z poza vápna vyslal krásnou pumelici, která se zastavila až v sítí hostujícího brankáře 1:3. O pár minut později vyslal na branku hostí další střelu aktivní Oprchal, která těsně minula tyč. S protiakce se po naší hrubici řítí Šlapaničtí dva proti jednomu, naštěstí hostující hráč o míč zakopl a šance vyšla vniveč. Což neplatí o 79. minutě, kdy hosté zahrávali volný kop Střecha nešťastně uklouzl a míč se od něj odrazil přímo k útočníkovi a ten z malého vápna proměňuje 2:3. V 86. minutě jsme zahrozili opět my a to Michalem Šmardou, který postupoval na brankáře od poloviny sám, jeho přízemní střelu k tyči bohužel brankář chytil. Nic víc se již v zápase neudálo a výsledek zůstal 3:2 pro Čechii. 

I přes zbytečné komplikace v podobě dvou "laciných gólů" jsme dokázali vedení udržet a připsali si do tabulky první tři důležité body a to z venkovního zápasu a posílili si sebevědomí do dalších bojů. 

Příští týden hraje naše áčko doma prosti Slatině a to

v sobotu 20. 8. od 16:30.