Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. kolo MUŽI A: SK Tuřany - Čechie Zastávka A 1:2 (1:0)

17. 8. 2010

1. kolo I.B třída sk. B MUŽI

SK Tuřany - Čechie Zastávka A 1:2 (1:0)

Branky: Smetana - Kadlčík 2

 

Sestava:

Galetka

Mrázek, Hajdin, Ištok, Bohuslav (46. Paseka)

Maňásek (35. Prokeš), Pospíšil Z., Kadlčík, Fousek

Ustohal (80. Pohl ), Rousek V.

 

Utkání mezi druhým a šestým celkem uplynulé sezony mělo opatrný úvod. O něco více ze hry v něm měli hosté. Vypracovali si pár přímáků zahrávaných stoperem Hajdinem, avšak domácího gólmana jimi vážně neohrozili. Teprve až ve 24. minutě se před ním zjevil Rousek, který ovšem přeloboval jak Maloně, tak i jeho bránu.

Domácí zapnuli na vyšší obrátky po této šanci Zastávky. Jaroslav Heřmanský poslal dlouhý balon Smetanovi, který se zbavil Ištoka a navzdory vybíhajícímu Galetkovi uklidil míč do sítě - 1:0. Gól tuřanské fotbalisty stimuloval a za chvíli ukázali snad svou nejhezčí akci utkání. Polák vysunul na pravé straně agilního Bělehrádka, jehož centr Chladil u pokutové značky jen těsně minul. Zastávka kontrovala ve 35. minutě, kdy Ustohalovu přízemní ránu před šestnáctkou Maloň vypudil na roh.


Jestliže poločasový stav 1:0 vybízel tuřanské fandy k optimismu, herní projev jejich týmu po přestávce je dovedl k pocitům opačným. Tuřany se nedokázaly dostat k souvislejší kombinaci a zcela vyklidily své bojové pozice. Toho odhodlaná Zastávka využila a zasadila Tuřanům dva údery. Kadlčík, který ve druhé půli manévroval místo středu zálohy na jejím pravém kraji, nejprve obešel Kováře a srovnal stav na 1:1 a pak si naběhl na malé vápno na nezištnou přihrávku zleva od Fouska a snadno zamířil mezi tři tyče - 1:2.


Aspoň bod mohl Tuřanům v 89. minutě zajistit Smetana. Po Březinově rohu hlavičkoval jen na připraveného Galetku, a tak borci v červenobílých dresech odcházeli v neděli do kabin se svěšenými hlavami.