Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. kolo MUŽI A: Čechie Zastávka - SK Tuřany 1:0 (1:0)

20. 4. 2015

19. kolo I.B třída sk. B

Čechie Zastávka - SK Tuřany 1:0 (1:0)

Branka: 37. Pohl

Sestava:

Prečan

Kronek, Herman, Oprchal, Bohuslav

Pohl, Maňásek, Brychta, Reiter (87. Frecer)

Rousek, Nešpůrek (89. Kadlčík)

Sobotní utkání s týmem Tuřan mělo sváteční nádech. Dopoledne před zápasem se konala na trávníku Čechie svatba našeho hráče Zdeňka Pospíšila, kterému touto formou přejeme jemu i jeho manželce do svazku manželského všechno nejlepší a hlavně zdravíčko do společné cesty životem. Proto utkání začalo už o necelou hodinu a půl oproti klasickému času.

Zápas byl veden po dlouhé době pod dámskou taktovkou, kdy hlavním rozhodčím tohoto utkání byla slečna Klára Suchá. První naše šance zápasu přišla v 10. minutě, kdy se do šance dostal Jakub Pohl, který ovšem svou dobrou příležitost zazdil. Následný odražený míč neumístil do branky Nešpůrek. V 26. minutě se ocitl ve slibné šanci opět Pohl, ale soupeř Kubu od míče odstavil a tak se do zakončení nakonec nedostal. Ve 32. minutě zahrozili hosté, do vyložené šance se dostal Smetana, kterému ale jeho šanci chytá brankář Prečan. O minutku později jsme měli další dva velké závary, ale opět bez vstřelené branky. Ve 37. minutě už ale propukla na naší straně radost. Laďa Rousek vysílá na branku Tuřan a jeho nezištnou technickou střelu zasunul do branky Jakub Pohl - 1:0. Kuba protrhl střeleckou smůlu Zastávky po dlouhých 150 minutách. Po následné rozehrávce výborně presoval Nešpůrek, který odebral hostujícího hráče následně o míč, ale zařízení netrefuje. Ve 45. minutě hostující Svačina měl velkou šanci, ale taktéž netrefil. V 53. minutě hosté zahrávali přímý kop, který velmi efektně chytá Prečan. V 59. hosté posílají nebezpečný centr do vápna, pozorný Prečan ale opět chytá. Poté byla hluchá čtvrthodinka až do nějaké 80. minuty, kdy jsme měli opět my velkou šanci po centru Kronka se dostal do zakončení Rousek, ten ovšem stříli těsně vedle hostující branky. V 88. minutě se dostal do nebezpečné střele z voleje Nešpůrek, ale brněnský gólman chytá.

Závěrem vedoucí mužstva Herman shrnul utkání následovně: "Velmi vydřené vítězství po dvou nevydařených zápasech byla hlavně bojem s vlastní psychikou. Důležité vítězství s houževnatým soupeřem."