Jdi na obsah Jdi na menu
 


17. kolo MUŽI A: Áčku zachránil bod výborný Prečan

13. 4. 2015

17. kolo I.B třída sk. B

TJ Rajhradice - Čechie Zastávka 2:2 (1:1)

Branky: Brychta, Rousek

ČK. 68. min Pospíšil, následnou penaltu chytil Prečan

p1140846.jpg

Sestava:

Prečan

Pospíšil, Oprchal, Šic, Herman

Pohl, Brychta, Reiter (87. Kadlčík), Kronek

Rousek, Nešpůrek (70. Hajdin)

p1140832.jpg

V sobotním odpoledni nastoupilo naše mužstvo na hřišti Rajhradic. Utkání prvního celku tabulky proti desátému se zdál být dle papírových předpokladů jasný. Nicméně zdání klame. Hrbolatý terén byl pro naše kluky velmi těžký, přesto byl pro oba týmy stejný. Za zmínku stojí určitě zmínit domácího útočníka Romana Svobodu (ročník narození 1969, bratr Zdeňka Svobody, asistent trenéra Lavičky v pražské Spartě), který i přes svůj vysoký věk odvádí na hřišti kvalitní práci. Není sice moc rychlý, přesto svými zkušenostmi dokáže velmi pomoci svému týmu. Přesně jak to udělal při první brance domácích, ale o tom později. Do utkání opět nemohl zasáhnout Martin Maňásek a Jan Bohuslav, který sice byl na lavičce připraven, nicméně oba tito hráči jsou od začátku sezony se zraněním mimo hru.

Slunečné počasí přilákalo na venkovní utkání do Rajhradic více než 2 desítky našich fanoušků. Za to jim předem určitě patří dík. Od úvodního hvizdu se hrálo převážně mezi vápny obou brankářů. Hra byla velmi rozháraná. Toho s postupem času využili domácí, kdy celkem 2 krát v krátké době dobrým presingem donutili naši kluky k chybám. V prvním případě si neporozuměli Herman s Oprchalem, kdy prakticky namazali domácímu hráči Králíkovi, který si narazil se Svobodou a otevřel stav utkání na 1:0. Naše obrana hořela, další šanci domácích vykopával z brankové čáry Herman. Poté se hra již uklidnila a ke slovu se dostali naši kluci. V pořadí byla střela zpoza vápna Brychtou, která ale šla vedle domácí svatyně. Následně byl na úrovni 30 m faulován náš záložník, kdy se k míči postavil Nešpůrek. S jeho dalekonosnou střelou měl domácí brankář problémy, ale míč nakonec dokázal zkrotit.p1140883.jpg

Vytvářeli jsme si mírnou převahu, ale bez lepší možnosti trefit domácí branku. Ve 25. minutě jsme vyrovnali brankou Ladě Brychty, která by mohla aspirovat do spotu sportovním novin na TV NOVA. K Brychtovi se dostal odražený míč, za velké vápno, ten ve velmi těžké pozici se snažil míč dobře trefit, místo toho jeho střela udělala pořádnou svíčku, která překvapila daleko před brankou stojícího domácího brankáře a tak míč zapadl přímo do šibenice domácí svatyně 1:1. Do konce poločasu už žádná branka nepadla, i když jsme měli více míč na svých kopačkách.p1140876.jpg

Druhá půle pokračovala stejně jako konec prvního poločasu. S přibývajícím časem narůstal tlak našeho mužstva do hostující obrany, ta trochu nestíhala, přesto odolávala až do 60. minuty, kdy trojice hráčů Nešpůrek, Reiter a Rousek vymotala domácí obránu a poslední jmenovaný nás poslal do vedení přízemní střelou k levé tyči 1:2. Tento stav nás ukolébal. Naši kluci přestali hrát a ke slovu se dostávalI postupně domácí. To vygradovalo v 68. minutě, kdy se domácí útočník dostal do rychlého brejku, který sice brankář Prečan chytil, ale hráč byl Pospíšilem faulován v pokutovém území a šel do sprch. Nařízenou penaltu Prečan vyrazil. Naši kluci si zahrávali s ohněm. Zbytek utkání jsme dohrávali v 10ti hráčích. Střed hřiště byl nejednou volný a toho dokázali Rajhradice využívat. Po krásném pase šel na našeho brankáře opět sám domácí útočník, ale Pepa mu parádním zákrokem šanci zmařil.  Domácí nastřelili na dvakrát břevno, dorážku opět zachytil Prečan. Tlak domácích nakonec přinesl kýžené ovoce. V 86. minutě se dostal k míči domácí hráč, který s velkou mírou štěstí přešel přes 3 naše hráče, kdy se k němu pokaždé odrazil míč a následně před ním zůstal pouze brankář Prečan, kterého překonal a srovnal na konečných 2:2.

p1140855.jpgMusím závěrem dodat, že bod z hřiště Rajhradic je pro naše kluky více než dost. Perfektní byl zejména náš brankář Josef Prečan, převážně díky němu si z venku odvážíme bodík. Ve středu nastoupíme na domácím hřišti k dohrávce 16. Kola proti Blížkovicím. Takže se určitě přijďte podívat a kluky podpořit !!!