Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. kolo MUŽI A: FC Svratka Brno - Čechie Zastávka 3:0 (3:0)

25. 10. 2015

12. kolo I.A třída sk. a

FC Svratka Brno - Čechie Zastávka 3:0 (3:0)

Branky: Těžký, Živný, Bábel´a

ČK: 41. Prečan

Sestava:

Prečan

Hajdin, Oprchal, Herman, Bohuslav

Kronek, Maňásek (83. Syrovátka), Brychta, Reiter (41. Hovězák)

Pospíšil (70. Šmarda), Pohl

Áčko zajíždělo k dalšímu utkání do brněnského Komína, kde hraje své domácí utkání mužstvo Svratky Brno. Ačkoliv se na tomto stadionu hraje 1.A třída, kvalita hrací plochy spíše odpovídala soupeři ze IV. třídy okresního přeboru cca 10 let zpátky. Sestava domácího mužstva je prošpikována bývalými ligovými fotbalisty v čele s Martinem Živným. V 7. minutě se naši kluci dostali do první šance, po centru Reitera zakončoval hlavou Jakub Pohl, ale jeho hlavička mířila těsně vedle domácí šibenice. Ihned na to se po našem nedůsledném odkopu dostali do šance domácí, ale branka z toho nepadla. Ve 13. minutě se opět do šance dostává Pohl, pohužel ale pobídky Maňáska nevyužil. V 15. minutě už udeřili domácí. Bábela se otočil kolem Oprchala a střelou podél brankáře Prečana otevírá stav na 1:0. Ve 29. minutě zkoušel štěstí Oprchal, ale jeho střelu brankář s přehledem kreje. O minutu později bylo na domácí střídačce opět veseleji. Z protiútoku dostáváme druhou branku od našeho nedávného spoluhráče Filipa Těžkého 2:0. Ve 40. minutě hlavní rozhodčí udělil našemu brankáři přísnou červenou kartu za faul na hranici vápna. Následně byl ze hry stažený Reiter a nastoupil náhradní brankář Petr Hovězák. Z následného pokutového kopu zvýšil domácí Živný na 3:0. V první minutě nastavení prvního poločasu, měl špatný odhad na míč Peťa Hovězák, ale střela domácích skončila naštěstí na tyči.

Ve druhém poločase ihned z rozehrávky bylo naše přečíslení, Kronek, ale finální nahrávku pokazil. V 63. minutě se do zakončení hlavou z rohového kopu dostal Bohuslav, ale jeho střela končí v náruči domácího brankáře. V 72. minutě Brychta zkouší dalekonostnou střelu, která končí metr nad brankou. Totéž zkouší i v 88. minutě, ale jeho střelu domácí brankář vyráží.

Výsledek neodpovídá obrazu hry na hřišti. Škoda, v závěru utkání jsme i v 10 hráčích měli převahu. Bohužel bez využití. Další utkání odehrají naši kluci na státní svátek ve středu 28.10. na domácím hřišti s Kunštátem od 14:00 hodin.