Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. kolo MUŽI A: FC Slovan Rosice B - Čechie Zastávka 0:3 (0:0)

12. kolo I.B třída sk. B

FC Slovan Rosice B - Čechie Zastávka A 0:3 (0:0)

Branky: 59. Nešpůrek, 64. Pohl, 79. Rousek z penalty

p1120983.jpg

Střely na branku: 4:6

Střely mimo branku: 5:4

Rohy: 2:3

ŽK: 2:4

Diváci cca 200

Sestava:

Prečan

Ištok, Herman, Oprchal, Bohuslav

Pohl (87. Pospíšil), Kučera (66. Stehlík), Maňásek, Reiter

Rousek (85. Benedikt), Nešpůrek (70. Kadlčík)

 

p1130003.jpg

V nedělním odpoledni nastoupilo naše A mužstvo k utkání na fotbalovém stadionu v Rosicích proti místní rezervě. Jako tomu bývá v posledních vzájemných zápasech, tak v dnešním utkání nastoupilo v dresu Rosic několik posil z divizního A mužstva (Hoda, Těžký, Havlásek, Chlup, Vítámvás). První polovina utkání probíhala spíše v takovém oťukávacím tempu. Zápas měl velmi kvalitní kulisu, 

p1120942.jpg

o kterou se postarali především fanoušci rosického mužstva. Tuto atmosféru by jim mohl závidět, kdejaký tým i ve druhé fotbalové lize. Naše mužstvo si nevytvořilo nějakou obrovskou šanci, pouze jedenkrát nebezpečně hlavičkoval Ištok, jeho hlavičku ovšem domácí brankář Hoda vytěsnil na roh. Rosice si vytvořily v prvním poločase celkem dvě šance. Nejprve běžel sám na bránu útočník, kdy Prečan rychlým vyběhnutím vykopl míč mimo hrací plochu a ke konci první půle díky skvělé kombinaci svých záložníků a útočníku rosické mužstvo nastřelilo přízemní střelou levou tyč naší branky.

p1120948.jpg

Druhý poločas byl prakticky opakem poločasu prvního. Hra se zrychlila, hrál se velmi běhavý ofenzivní fotbal a to se muselo líbit i divákům. Zhruba po 9 minutách v 54. minutě vychytal zastávecký Prečan fantasticky nadvakrát rosického útočníka a prakticky z protiútoku jsme udeřili, když v 55. minutě uvolnil Martin Maňásek krásnou přihrávkou Michala Nešpůrka. Druhý jmenovaný míč uklidil krásně za záda domácího brankáře Hody – 0:1. O deset minut později opět Maňásek našel krásnou přízemní přihrávkou mezi dva rosické obránce Pohla, ten si míč potáhnul do středu na úroveň velkého vápna, a následně zakončil k bližší tyči – 0:2. V 79. minutě byl ve vápně domácím Kronkem faulován Kadlčík, kdy z následné penalty zvýšil Vladimír Rousek na 0:3. Utkání se poté pouze již dohrávalo. Derby bylo zajímavé, navštívilo ho celkem dost diváků, atmosféra byla taky dobrá, takže kdo přišel, určitě se nenudil.

Branka Vladimíra Rouska na 0:3:

Trenér Zastávky Michael Benko zhodnotil hned po zápase derby následovně:

Tak byl to klasický derby zápas, protože v našem mužstvu nastoupilo několik hráčů Rosic (Kučera, Oprchal, Nešpůrek) naopak za Rosice nastoupil náš dlouholetý hráč (Hajdin) + domácí byli posilněni několika hráči A mužstva, ale to jsme neřešili. Hrál se pěkný fotbal na obou stranách, ve druhém poločase jsme projevili větší fotbalovou kvalitu a vstřelili dvě krásné branky, třetí z penalty. Hodně diváků přišlo, výborná kulisa. Takže to beru jako velmi povedený zápas.

Pozápasová děkovačka fanouškům Zastávky

Další komentář k derby zhodnotil Jakub Pohl, střelec parádní druhé branky

Jak bys popsal svoji branku na 2:0?

Otevřela se přede mnou nádherná ulice, kam mi Maňas poslal parádní přihrávku mezi dva obránce. Míč jsem si špatně zpracoval, obránce mě dohnal, tak mi nezbývalo nic jiného než si míč zaseknout, obránce mi tam projel skluzem a netrefil to, takže to bylo štěstí. Proto jsem si ho posunul do středu hřiště, pak už tam byl přede mnou jenom brankář, tak jsem se to snažil dobře trefit, to se povedlo a padlo to tam, takže paráda.

 

p1120981.jpg

Připravovali jste se nějak na derby, nebo jste to brali jako normální zápas, jak bys ho zhodnotil?

Tak nevím jak kluci, ale já jsem to bral jako normální zápas, možná to tam bylo trochu cítit, to napětí v kabině, že se blíží derby, ale nepřipouštěli jsme si to. Zápas to byl těžký, hodně jsme se naběhali, bojovalo se a vyhrálo se. Výsledek byl pro Rosice možná až krutý, ale hráli jsme dobře.

Pozápasové video z kabiny, pokřik 

 

Náhledy fotografií ze složky 12. kolo 2013/2014 Rosice B - ČECHIE A 0:3