Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. kolo MUŽI A: SK Chvalovice - Čechie Zastávka 1:3 (0:1)

20. 10. 2014

11. kolo I.B třída sk. B

SK Chvalovice - Čechie Zastávka 1:3 (0:1)

Branky: 62. z penalty - 9. Rousek, 56. Nešpůrek, 88. Hajdin

Sestava:

Prečan

Střecha, Herman

Kadlčík (90. Hovězák), Bohuslav

Brychta

Kronek, Maňásek (74. Hajdin), Reiter (85. Pospíšil)

Rousek, Nešpůrek (77. Pohl)

 

Utkání prvních dvou týmů tabulky se hrálo na velice těžkém terénu. Houževnatý nováček soutěže z Chvalovic od začátku podzimu předvádí kvalitní výsledky, na které určitě chtěl navázat i proti našemu mužstvu. Úvodní dvě šance měl na starost Rousek. Ve 4. minutě zahrával přímý kop, který skončil nad domácí brankou. V 9. minutě se už ale trefuje a střílí tak svoji 13. soutěžní branku. Ta vznikla z velmi těžce vybojovaného míče na polovině hřiště, kterého se zmocnil Reiter, ten přihrával Maňáskovi, který zakončoval, jeho střelu ale domácí brankář vyrazil a Rousek z odraženého míče otevírá skóre utkání - 0:1. Ve 14. minutě posílá parádní střelu z 25ti metrů Nešpůrek, ale jeho střela končí těsně nad. V 18. minutě se dostávali do slibné šance opět naši kluci, bohužel Maňásek nedokázal do vyložené šance svému spoluhráči přihrát. Hned v 19. minutě se dostali ke slovu domácí, kteří zahrozili z protiútoku, jejich střelu ale vyrazil brankář Prečan na roh. Centr z rohu posléze chytá do své náruče. Ve 20. minutě opět další šance domácích, která se štěstím končí mimo naši branku. V poslední minutě prvního poločasu se řítili do šance Rousek s Maňáskem, první jmenovaný poslal centrovaný míč na druhého, bohužel Maňásek nedokázal míč zkrotit a svoji šanci tak neproměnil. Z protiútoku se dostali do šance opět domácí, ale Prečan vyrazil jejich šanci na roh. Škoda neproměněných šancí v prvním poločase, mohlo to být veselejší. Bylo jich víc než dostatek na zvýšení náskoku. Na druhou stranu domácí měli šance na vyrovnání. Takže jsme mohli být za první půli spokojeni.

V úvodu druhého poločasu se dostal po přihrávce Maňáska do šance Brychta, ale toho vychytal domácí brankář. V 56. minutě poslal Prečan dlouhý výkop, který našel Rouska, ten hlavou prodloužil do běhu na Nešpůrka, který v samostatném nájezdu nedal brankáři šanci a zvýšil na - 0:2. V 58. minutě si tato dvojice připsala další nájezd na domácího brankáře, ale bohužel Laďa Rousek trefuje pouze brankáře. V 62. minutě odkopával v naší 16tce míč  Střecha, který při odkopu údajně trefil domácího hráče, tento hráč zakřičel a skácel se k zemi. Rozhodčí za parádní divadelní scénku  penaltu odpískal, tu Bula proměňuje - 1:2. V 69. minutě Reiter chybně rozehrál, na štěstí svým včasným vyběhnutím Prečan šanci domácích zabránil. V 84. minutě měli další větší šanci opět domácí, ale jejich střela skončila vedle naší svatyně. 88. minuta toto utkání rozhodla. Hajdin dostal od Brychty přihrávku, kterou využil zvýšením skóre na - 1:3 a vnáší tak klid do našich řad.

Důležité vítězství na rozbahněném terénu druhého týmu tabulky přineslo další 3 body do tabulky. Přesto, že terén nebyl úplně dobrý, hrálo se dobré utkání a nutno poděkovat nováčkovi z Chvalovic za dobrý fotbal. Naše áčko po zaváhání Mikulova má už náskok v čele tabulky rovných 6 bodů. 

Vedoucí mužstva Chvalovic pan Ibrahim Sgier poděkoval ihned po zápase za skvělou hru prostřednictvím sociální sítě FB a sdělil, že naše mužstvo bylo první co jejich tým přehrálo. Náš klub tímto děkuje za uznání a přeje Chvalovicím vše nejlepší do dalších utkání