Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. kolo MUŽI A: Čechie Zastávka - SK Újezd u Brna 6:1 (2:0)

11. 10. 2014

 10. kolo I.B třída sk. B

Čechie Zastávka - SK Újezd u Brna 6:1 (2:0)

Branky: Rousek 3, Nešpůrek 2, Hovězák

Sestava:

Prečan

Herman, Střecha, Šic (73. Kadlčík), Bohuslav

Kronek (70. Pospíšil), Maňásek, Brychta, Reiter

Rousek (65. Frecer), Nešpůrek (80. Hovězák)

Utkání s letošním nováčkem z Újezdu u Brna začalo pod podzimní pokličkou za mizivého počtu diváků (asi sledovali volební výsledky v teple domova  ) naší lehkou převahou zvýrazněnou dvěma závary po rohových kopech.

V 5. minutě se dostali ke své první střele hosté z Újezdu, ale jejich těžká střela z úhlu skončila těsně nad naší brankou. Hned v 8. minutě se dostal do obrovské šance Nešpůrek, ovšem jeho zakončení i když byl sám před brankářem skončilo 20 cm vedle tyče. Poté se dostali ke slovu opět hosté kdy Prečan na dvakrát kryje střelu z odraženého míče. První branková situace nastala v 15. minutě, kdy byl za hranicí pokutového území faulován Šic. K zahrání standardní situace se postavil Laďa Rousek, který míč zakroutil přes zeď přímo do šibenice - 1:0. Prakticky po rozehrávce na středovém kruhu se naši kluci dostali do další šance. Kronek vyslal centr z pravé strany přímo do vápna, ovšem jeho přihrávku nikdo nezůžitkoval. Nejblíže míči byl Nešpůrek, ten ale míč minul.  O chvilku později ve 20. minutě se uvolnil opět Nešpůrek, který místo příhrávky na zcela volného Rouska zvolil střelu, ta skončila mimo hostující branku. Ve 22. minutě tu byl další závar. Jedovatou střelu vyslal Brychta, jeho ránu ale brankář Újezdu vyráží. Ve 23. minutě zahrozili hosté. Újezd zahrával trestný kop, z něhož chtěli z nacvičeného signálu snížit, na štěstí pro naše mužstvo skončilo jejich zakončení těsně nad naší brankou. Ve 27. minutě hledal Brychta parádní přihrávkou Nešpůrka, ten ji ale nevyužil. Ve 32. minutě měl 100% šanci na kopačkách zakončující Kronek, ale jeho střela skončila pouze na zadních partijích spoluhráče Rouska  Z následné rozehrávky mohli snižovat hosté, ti ale svůj protiútok nedokázali využít. Postupně se blížil konec prvního poločasu tohoto utkání. Klukům se podařila ještě vstřelit branka těsně před odchodem do kabin. Ve 42. minutě střílel nebezpečně Rousek, jeho střelu hostující brankář před sebe vyrazil přímo na volného Nešpůrka, který svým krkolomným zakončením holení zvýšil na - 2:0.

Druhý poločas začal stejně jako ten první. Ke slovu se dostalo opět naše mužstvo. Už ve 47. minutě hlavou zakončoval Šic, kterého hledal ve vápně po centru z rohu Maňásek. Jirka ale míč netrefil přesně jak chtěl, a jeho hlavička skončila těsně vedle. V 53. minutě se hrnul do zakončení Nešpůrek, kterého hledal ve vápně přihrávkou Rousek, míč ale těsně před Michalem ukopnul hostující obránce. V 58. minutě se dostali do protiútoku hosté, míč na poslední chvíli odkopem do autu zblokoval Šic. V 62. minutě naši kluci zahráli rychlou akci po ose Maňásek - Kronek - Rousek, kdy poslední jmenovaný zvyšuje na - 3:0. Po rozehrávce naši kluci sebrali hostům rychlým napadáním míč. Herman po jeho zisku, poslal centr dopředu, kde našel Maňáska, ten patičkou našel volného Rouska, který chladnokrevně zakončil a završil dnešní hattrick (celkový 2. od startu tohoto ročníku) - 4:0. V 74. minutě zahrával rohový kop tradičně Maňásek, jehož centr našel ve vápně osamoceného Nešpůrka, který hlavou z úrovně penalty zvyšoval na 5:0. V 77. minutě ojedinělý protiútok hostů vyřešil fotbalově Střecha s Prečanem. O minutu později zazdil další vyloženou šanci Maňásek. Poté následovala hluchá desetiminutovka, kdy se ke slovu až v 87. minutě dostali hosté, Naši kluci na středu hřiště vypustili souboj. K míči se dostal Horáček, který střelou snižoval na - 5:1 a zkazil tak brankáři Prečanovi čisté konto. V 90. minutě ještě zvyšoval na 6:1 hrající náhradní brankář Petr Hovězák, který obdržel přihrávku od Maňáska a chladnokrevně zakončil k levé tyči.