Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zhodnocení posledních 5 utkání dorostu naleznete níže v článku

18. 5. 2015

Souhrnné hodnocení posledních 5 utkání fotbalového dorostu v podání trenéra Zdeňka Strnada

Vzhledem k tomu, že jsem k posledním asi pěti utkáním nenapsal žádný komentář a hodnocení, pokusím se tak učinit souhrnně. Hodnocení bude o to jednodušší, že všech šest posledních utkání dorostu se z naší strany vyznačovalo podobným charakterem. Ve všech utkáních jsme, k naší spokojenosti, dokázali po většinu utkání naše soupeře přehrávat.

Dařila se nám kombinační hra, do které se tvořivě a konstruktivně zapojovali i defenzivní hráči (Zoblivý, Syrovátka, Brychta, Kadaňka), s čímž jsme se u většiny našich dosavadních soupeřů (s výjimkou Mikulova) nesetkali.

Na posty útočníků se nám podařilo konečně nalézt hráče (Šmarda, Fajt), kteří svou aktivitou a výkony znamenají pro naše soupeře nebezpečí, což se odráží i v jejich produktivitě. Zatímco na podzim a v prvních dvou jarních kolech byl náš útok naprosto bezzubý (1 vstřelená branka) a o branky se starali hlavně záložníci, v posledních šesti jarních kolech nastřílela nově vytvořená útočná dvojice 9 branek.

Tradičně vysokou úroveň má hra záložní čtveřice, která nastupuje nejčastěji ve složení Vodák, Strnad, Houser, Dufek, kterou se na jaře s výjimkou prvního kola, kdy nebyla kompletní, soupeřům ještě nepodařilo přehrát. Jsme také rádi, že máme k dispozici dvojici perspektivních brankářů Nováček, Gottwald, kteří respektují naše rozhodnutí o pravidelném střídání.

Pochvala, patří všem hráčům, včetně těch (Jakubíček, Černý), kteří zatím nastupují do utkání sporadicky a zaslouží uznání zejména za svůj přístup k tréninku. Pokud vydrží, jejich čas jistě přijde.

Přes výše uvedenou pochvalu, je třeba si uvědomit i řadu nedostatků, které naše hra má, jakými jsou často zbrklá koncovka a finální řešení našich akcí, malý důraz při zakončení (rohové kopy), někdy nedostatečná komunikace při přebírání hráčů a především naše špatné a nedůrazné bránění standardních situací včetně rohových kopů, na němž se podílí většina hráčů včetně brankářů. Právě to nás stálo zbytečně body proti Mikulovu a částečně i Višňovému.

Přes řadu pozitiv, které naše hra v současnosti vykazuje, je třeba zůstat nohama na zemi (nejtěžší soupeři z čela tabulky nás teprve čekají) a dále poctivě pracovat na trénincích.

Myslím, že v posledních zápasech si kluci ověřili, že se poctivá příprava vyplácí.