Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zhodnocení podzimní sezony dorostu KAHANU

12. 11. 2013

Zhodnocení premiérové podzimní sezony dorostencu Kahanu

p1110764.jpg

 

Trenér Zdeněk Strnad zhodnotil podzimní sezonu následovně:

Několikaleté trápení s nedobrým stavem v mužstvu dorostu (úzký kádr, malá konkurence, špatný přístup k tréninku), kdy řada kluků zneužívá situaci s vědomím toho, že i bez trénování má své místo v sestavě jisté nebo vlastně ani neví, jestli fotbal hrát chce, mělo skončit spojením dorostu Čechie a Baníku. Mělo, ale bohužel neskončilo. Důvodů je samozřejmě více, nicméně především skutečnosti, že za nově sestavené mužstvo nastupují stabilně pouze dva kluci ze Zbýšova a intenzivní zájem o naše nejlepší hráče ze strany dorostu Slovanu Rosice hrajícího o třídu výše, sehrály rozhodující roli.

Pokud chceme situaci v dorostu zlepšit je nezbytné již v průběhu zimní přestávky nalézt, nejlépe s našimi partnery ze Zbýšova a kolegy z Rosic společné, vzájemně výhodné řešení. Považuji za naprosto nesmyslné dále prodlužovat vzájemné trápení, kdy dorostenecká mužstva Kahanu i Slovanu mají problém s nedostatkem a zákonitě i kvalitou hráčského kádru. Velký problém je i přetěžování některých kluků, kteří díky střídavým startům hrají dva až tři zápasy za víkend. Paradoxem je zároveň skutečnost, že díky uvedeným problémům dostali možnost pravidelně za dorost nastupovat i velmi mladí hráči - ročníky 1998 a 1997 a někteří žáci.

Přes všechny uvedené problémy je třeba spojení mužstev a založení Kahanu i v kategorii dorostu hodnotit kladně. Je nutné si uvědomit, že tento krok byl jak pro Baník, tak pro Čechii jedinou možností udržet mužstva dorostu při životě a dále hrát krajskou soutěž.

dorost---podzim.jpgSTŘELCI:

Frecer - 9 branek

Houser - 5

Fryščok - 4

Šmarda - 3

Tribula, Yelliseejev, Zelinka, Zoblivý 1


Nejvyšší výhra:

14. kolo: FKM Kahan - FC Hustopeče 6:2

Nejvyšší prohra:

10. kolo: FKM Kahan DOROST - Prosiměřice 1:9