Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost skončil v uplynulé sezoně na krásném 4. místě

20. 7. 2016

Na krásném 4. místě skončili naši dorostenci v soutěžním ročníku 2015/2016

p1160101.jpg

Hodnocení trenéra Zdeňka Strnada:

Skutečnost, že družstvo dorostu skončilo sezónu 2015/2016 na 4. místě 1. třídy krajské soutěže by nás mohla vést k uspokojení a tento výsledek můžeme považovat za úspěch. Koneckonců je to zřejmě nejlepší umístění dorostu v posledních několika letech. Na druhé straně, s ohledem na předváděnou hru, mohlo být naše konečné postavení v tabulce ještě lepší. V některých zápasech jsme ztratili body zbytečně a hráli pod své možnosti, zejména proti Oslavanům a také Prosiměřicím. Naopak proti vítězi soutěže Pohořelicím jsme i přes prohru ve značně oslabeném složení předvedli velmi dobrý výkon a byli jsme domácím minimálně vyrovnaným soupeřem. Nejkvalitnější utkaní jsme sehráli proti, podle mě, nejkvalitnějšímu mužstvu celé soutěže Moravskému Krumlovu. Oboustranně velmi kvalitní zápas skončil spravedlivou remízou.michal-smarda.jpg

Asi ještě důležitější než pěkné umístění v tabulce byla kvalitní, kombinační hra, kterou jsme většinu našich soupeřů přehrávali. Velkým pozitivem byl také solidní přístup většiny hráčů k tréninku a jejich vysoká účast na něm.

Po sezóně družstvo dorostu opouštějí tři hráči (Houser, Gottwald, Kozel) a přecházejí do kategorie mužů. Doufám, že se jim bude i nadále dařit a hlavně u kopané vydrží. Stejným počtem hráčů by mělo být družstvo dorostu doplněno ze žákovské kategorie. Vzhledem k tomu, že se kádr pro příští rok zásadně nezmění, mohla by být i příští sezóna úspěšná.

Důležité bude, jak hráči přistoupí k velmi problematické letní přípravě narušované dovolenými, brigádami a dalšími lákadly, které prázdninové dny nabízejí.

Potenciál je v mužstvu pro příští sezónu poměrně velký. Otázkou zůstává, jak jej nakonec dokážeme společně využít.

Obávám se, protože toto hodnocení píšu již po zahájení letní přípravy, že na základě zatím mizivé účasti dorostenců na prvních trénincích bude nutno optimismus pro příští sezónu krotit.

Konečná tabulka dorostencí, krajská soutěž sk. B ročník 2015/2016

dorost-konecna-2016.jpg

michal-smarda-2.jpgStřelecké tabulky:

21 - Šmarda

19 - Houser

11 - Přibyl

10 - Mertl

7 - Dufek

6 - Gottwald

4 - Syrovátka

3 - Najt, Navrátil, Brychta

2 - Yelisseyev, Kozel

1 - Svoboda, Fajt, Jakubíček, Černý, Moos, Baštař