Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. kolo DOROST: FKM Kahan - Sokol Přímětice 1:5 (0:3)

11. 9. 2013

5. kolo krajská soutěž dorostu

FKM Kahan - Sokol Přímětice 1:5 (0:3

Branka: Houser

Trenér Zdeněk Strnad zhodnotil zápas následovně:

Podle tabulkového postavení obou mužstev mělo jít o vyrovnaný zápas, nicméně soupeř hned od úvodního hvizdu prokazoval svoji fyzickou, rychlostní i fotbalovou převahu. Hráči z Přímětic velice snadno přecházeli rychlými kombinacemi přes naši záložní formaci, zejména jejich rychlé výpady po stranách byly pro nás neřešitelným problémem. Právě z těchto průniků šli do rychlého dvougólového vedení. Na tuto situaci jsme se pokusili zareagovat prohozením hráčů a posléze hrou na 5 záložníků. Obraz hry se však nezměnil a zcela dominující soupeř navýšil své vedení do poločasu na stav 0 : 3 v náš neprospěch. Je třeba říct, že toto skóre bylo, vzhledem k průběhu prvního poločasu, pro naše mužstvo ještě milosrdné.

Do druhého poločasu jsme provedli dvě změny v sestavě. Bohužel, hned z prvního útoku soupeře jsme inkasovali čtvrtou branku. Naštěstí pro nás postupně přestával hrát i s vysokým vedením uspokojený soupeř. Také díky změnám v sestavě se nám dařilo více držet míč a alespoň sporadicky ohrožovat branku soupeře. Oběma mužstvům se již za vyrovnanějšího závěru podařilo vsítit po jedné brance.

Tentokrát jsme narazili na skutečně kvalitní mužstvo tvořené staršími dorostenci. Naši hráči však vítězství lepšímu soupeři ulehčili, když hráli nedůrazně a daleko od hráčů soupeře, zbytečně ztráceli míč zbrklými a nepřesnými přihrávkami. Zápas tak kluky stál mnoho sil, často zbytečně. Pokud nebudeme při střetnutích s fyzicky vyspělejšími hráči (těch nás bude čekat většina) včas přistupovat k hráčům soupeře, budeme jen těžko úspěšní.

Závěrem bych rád většinu dorostenců upozornil, že bez lepšího přístupu k tréninku (účast na posledních třech byla velmi slabá) ke zlepšení nedojde.