Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. kolo DOROST: Sokol Tasovice - FKM Kahan 3:2 (2:0)

2. 9. 2013

4. kolo krajská soutěž dorostu

Sokol Tasovice - FKM Kahan 3:2 (2:0)

Branky: Houser, Zoblivý

 

Komentář k utkání v podání trenéra Zdeňka Strnada:

K zápasu do Tasovic odjíždělo naše mužstvo ve značně oslabené sestavě, tvořené až na dvě výjimky hráči mladšího dorostu. Vzhledem k dosavadním výsledkům Tasovic jsme se obávali, aby zápas neskončil naší vysokou porážkou. Této situaci jsme uzpůsobili taktiku a rozestavení hráčů. Pětičlennou zálohou jsme se pokusili zahustit střed hřiště a eliminovat tak předpokládanou fyzickou převahu soupeře. Zápas se začal vyvíjet podle našich předpokladů za převahy domácích, která však narážela na naši zhuštěnou obranu. Přesto se soupeřům podařilo si postupně připravit několik šancí a jednu z nich, asi v polovině prvního poločasu, po naší zbytečné chybě proměnit. Kluci hráli zpočátku zbytečně pasivně a s přehnaným respektem.

Asi pět minut před koncem poločasu se po krásné spolupráci Sakánka s Wasserbauerem podařilo vystavit obranu soupeře do role diváků. Druhý jmenovaný postupoval od poloviny hřiště sám na brankáře, bohužel šanci neproměnil. Tato akce ukázala, že i my můžeme být nebezpeční a naši hráči se postupně začali více osmělovat. Naši větší aktivitu v závěru poločasu však bohužel, po zbytečném rohu, ukončila nešťastná vlastní branka.

Přes nepříznivý stav jsme vstoupili do druhého poločasu mnohem aktivněji, najednou si kluci více věřili, dokázali zakombinovat po zemi, držet míč na svých kopačkách. Běhat bez míče teď musel soupeř, kterému evidentně začali docházet síly. Jeden z jeho hráčů musel dokonce pro křeče hřiště opustit. Naše převaha začala sílit a pro soupeře se stal zápas fyzicky velmi náročný. První velkou šanci jsme ještě neproměnili, když se sám v pokutovém území ocitl Zoblivý. O pár minut později byl náš zlepšený výkon již korunován brankou Housera po pěkné přihrávce Wasserbauera z pravé strany. Náš tlak nepolevoval a po další pěkné kombinaci ve středu hřiště se napodruhé ve vyložené šanci prosadil Zoblivý. Na srovnání nám zbývalo deset minut. Soupeř v závěru zcela odpadl a soustředil se pouze na odkopávání a zdržování hry. My jsme si vytvořili ještě dvě šance, zejména ta Jirky Housera, kdy se mu nepodařilo dorazit ostrou přihrávku těsně před brankou volala po vyrovnání.

I přes prohru hodnotím náš výkon pozitivně. Zejména mladí hráči si mohli ověřit, co s výkonem dělá zdravá sebedůvěra. Škoda našeho zbytečného respektu v první půli. Za druhý poločas musím naopak všechny kluky pochválit za příkladnou bojovnost, ke které přidali v některých okamžicích i pěknou hru. S ohledem na sestavu mužstva považuji náš výkon ve druhé půlce za zatím nejlepší.