Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. kolo DOROST: FKM Kahan - Sokol Novosedly 5:0 (0:0)

8. 6. 2014

25. kolo krajská soutěž dorostu

FKM KAHAN dorost - Sokol Novosedly 5:0 (0:0)

Branky: Brychta 2, Frecer, Strnad, Tribula

 

Sestava:

Gottwald

Zoblivý, Brychta, Syrovátka, Kadaňka

Šmarda, Strnad, Frecer, Houser

Haněl, Fryščok

 

Střídali: Tribula, Vodák, Jakubíček

Komentář trenéra Zdeňka Strnada:

Utkání předposledního kola s dorostenci z Novosedel se neslo ve znamení přímého souboje o záchranu v krajské soutěži. Naše případná prohra nebo remíza by znamenala, že bychom se před posledním kolem dostali do méně výhodného postavení než mužstvo Novosedel a vzhledem k našemu následujícímu soupeři, na jaře velmi dobře hrajícímu mužstvu z Dobšic, by byly vyhlídky na udržení v krajské soutěži velmi špatné.

Do utkání vstoupilo naše mužstvo aktivně, v úmorném vedru jsme se lépe pohybovali a pokud jsme hráli kombinačně bez nakopávaných míčů, soupeře jsme jasně přehrávali. Aktivní hra nám přinášela i šance ke skórování, jen během první půlhodinky jsme mohli napočítat nejméně čtyři. Ovšem způsob, jakým jsme je zahazovali, byl frustrující. Fryšok 2x, Frecer i Haněl se po přesných přihrávkách za obranu nebo po pěkném individuálním průniku ocitli sami před brankářem. Bohužel buď jsme nechali vyniknout gólmana, nebo si naši hráči dávali tak dlouho přednost, až se o šanci připravili sami. O několik dalších slibných možností nás také připravil ne vždy přesný pomezní z Novosedel. Ještěže naše trestuhodné pohrdání šancemi nebylo potrestáno soupeřem, který byl po celý první poločas bezzubý a zahrozil jen sporadicky ze standardních situací.

I přes naši převahu v prvním poločase jsme bohužel do toho druhého vstupovali s obavami a za stavu, který vyhovoval soupeři. Na žalostnou koncovku jsme zareagovali posunutím Strnada do útoku a Brychty do zálohy. Tyto změny (částečně vynucené i problémy Strnada se zády) se naštěstí ukázaly jako šťastné. Právě tato dvojice zlomila naše prokletí v koncovce, když Brychta přesnou a časovanou přihrávkou na polovině hřiště našel mezi stopery rozběhnutého Strnada, který svůj sólový únik proměnil v naši první a velmi důležitou branku.

Dá se říct, že tato branka soupeře zlomila, zvláště když po několika málo minutách naše vedení potvrdil po krásné akci na jeden dotek Brychta a vzápětí po rychlém průniku Fryščoka (zavánějícím jeho ofsajdovým postavením) naše vedení na 3 : 0 navýšil prakticky do prázdné branky Tribula (střídající zraněného Strnada) . Ve zbývajícím čase již rezignující soupeř obdržel další 2 branky. Nejprve se trefil po nezištné přihrávce Haněla Frecer a konečné skóre na 5: 0 navýšil Brychta svým druhým gólem po nejkrásnější akci zápasu, kdy si po předcházejícím vyšachování obrany soupeře ve spolupráci s Houserem položil brankáře a zavěsil do prázdné branky.

Po nervózní první polovině proměnili naši hráči postupně druhý poločas v exhibici a zaslouženě svým vítězstvím snad zachránili krajskou soutěž i pro následující sezónu.