Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. kolo DOROST: Prosiměřice - FKM KAHAN 4:4 (2:2)

22. kolo krajská soutěž dorostu

Prosiměřice - FKM KAHAN dorost 4:4 (2:2)

Branky: Hudec 2, Haněl, Houser

 

Sestava:

Gottwald

Zoblivý, Brychta, Sakánek, Kozel

Vodák, Hudec, Elisseyev, Houser

Haněl, Šmarda

 

Střídali: Strnad, Syrovátka

Komentář trenéra Zdeňka Strnada:

Utkání se soupeřem z horní poloviny tabulky, mužstvem Prosiměřic se z našeho pohledu odvíjelo jako na houpačce. Po začátku z říše snů, kdy jsme po dvou rychlých úderech brankami Haněla a Hudece (z penalty po faulu na Housera) vedli ve čtvrté minutě již 2:0, se podařilo soupeři nejprve do poločasu vyrovnat a po přestávce dvěma brankami rychle obrátit skóre ve svůj prospěch.

Zápas jsme začali velmi sympaticky, aktivně. Ovládli jsme střed pole, střední záložníci dokázali naše drobné, ale hbité útočníky zásobovat přesnými přihrávkami. Soupeřova obrana měla velké problémy i přes svoji výškovou převahu také s vysokými míči. Kdyby naše vedení bylo po prvních dvaceti minutách vyšší, nikdo by se nemohl divit.

Poté, co jsme další šance neproměnili, se však domácí vzpamatovali. Přispěli k tomu i naše kupící se nepřesnosti v kombinaci, zbrklost a špatné přebírání hráčů. První branku jsme obdrželi po přesné střele nedůsledně bráněného hráče před naší šestnáctkou, která sice nebyla prudká, ale mířila po zemi přesně k tyči. Vyrovnávací branka domácích přišla po zbytečné ztrátě míče ve středu pole a rychlém protiútoku soupeře do naší rozhozené obrany.

Vstup do druhé půle se nám tradičně nepovedl a další dvě branky padly do naší sítě postupně, po zaváhání obrany při rozehrávce a po nedůsledném bránění rohového kopu, kdy jsme nechali soupeřova hráče nadvakrát zakončit. Jako tradičně naše probuzení přišlo až po této „ledové sprše“. Také díky prostřídání hráčů jsme se vrátili k naší aktivní hře a soupeře až do konce utkání přehrávali. Zejména po snížení důrazným J. Houserem na 3:4 se náš tlak vystupňoval. Posílili jsme ofenzívu a hráli pouze na tři obránce. Hráli jsme vabank, na jedné straně jsme si vytvářeli šance, na druhé straně hrozil soupeř brejky do naší otevřené obrany. Riziko se nakonec vyplatilo, vyrovnání přišlo až v nastaveném čase za zdržování soupeře. Po dlouhém autovém vhozu L. Brychty až do vápna se prosadil Pavel Hudec.

Hráčům patří poděkování za bojovnost i za to, že se nevzdali a bojovali o body až do konce. Myslím, že v tomto utkání jsme si za svůj výkon prohrát nezasloužili a remíza byla nakonec spravedlivá.